submenu

nieuws

Piano Days

01/03/2020
Het pianospel van Nikolaas Kende bevat klassieke muziek pur sang, vol passie en weemoedige lyriek.

Slagboom op parking

13/01/2020
Vanaf heden staat er een slagboom op de parking van de Zandloper om parkeerproblemen te vermijden. De slagboom heeft een teller. Wanneer de parking volzet is, gaat de slagboom niet meer open. Je kan altijd uitrijden. Parkeren bij de Zandloper blijft gratis.

Tweede filmpje voor sportclubs klaar

12/12/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert het tweede filmpje voor de campagne Boest! – samen scoren met Nederlands. Het tweede filmpje helpt trainers en bestuurders om nieuwe leden te verwelkomen in hun club, ook als Nederlands niet hun moedertaal is.

Kookboek in eenvoudig Nederlands

27/11/2019
Naar aanleiding van 5 jaar Cuisine Mundial verscheen een kookboek in eenvoudig Nederlands, met recepten uit 20 verschillende landen.

Kraainem, Sint-Genesius-Rode en Wemmel in GaultMillau-gids

26/11/2019
In de faciliteitengemeenten zijn er vier restaurants die een notering hebben gekregen in de GaultMillau-gids. Dôme uit Sint-Genesius-Rode is de enige nieuwkomer. ‘Zelf maakten we amper publiciteit. Dit is een mooi cadeau’, zegt chef Julien Van Den Nest.

Tweede familiedag in winters jasje

26/11/2019
Na de geslaagde eerste familiedag in mei organiseert de Zandloper op zaterdag 1 februari een wintereditie. Verwacht je aan een winterwonderland met tal van workshops en doe-activiteiten, hapjes en drankjes en misschien een laagje sneeuw. Sprookjes enzo sluit de namiddag af met Incontri: vuurthea

Werken aan de weg

26/11/2019
De asfalteringswerken in de De Limburg Stirumlaan zijn nog maar net achter de rug of Wemmel maakt zich op voor een reeks nieuwe werken. Deze keer wordt er gewerkt in de Robberechtsstraat en de Van Elewijckstraat.

Kaarsjesactie voor Charlotte

26/11/2019
Niets stuit de zesjarige Charlotte Vander Voorde uit Wemmel in haar enthousiasme. Ook al luisteren haar ogen niet altijd goed naar haar hoofd, zoals ze zelf zegt. Charlotte leeft immers met de weinig bekende visuele beperking CVI (cerebrale visuele inperking).

Uniek karakter van de J. Deschuyffeleerdreef

26/11/2019
Onze verkenningstocht door buurten in en rond Wemmel brengt ons dit keer naar de J. Deschuyffeleerdreef. De straat, tussen de kerk en de begraafplaats, wordt getypeerd door witgekalkte rijhuizen en belichaamt de Vlaamse droom van de golden sixties.

Personeelstekort bij politiekorpsen

12/11/2019
De politiekorpsen in de Rand hebben te weinig agenten. Daardoor moeten ze creatief schuiven met uurroosters en taken om de basisdienstverlening te kunnen bieden. ‘Iedereen moet inspringen als dat nodig is’, klinkt het in politiezone WOKRA.

Steun ‘Kom op tegen Kanker’ via ‘De Rospot’

12/11/2019
Van 12 november tot 12 december kan je jouw rosse muntjes deponeren in een rospot aan het onthaal ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'.

Interview Tributeband Abba Gold Europe

07/11/2019
De muziek van Abba is springlevend, ook bij nieuwe generaties. Het bewijs daarvan is het succes van tributebands als ABBA Gold Europe uit Engeland. Al meer dan 20 jaar toeren ze rond. Op 28 november spelen ze in de Zandloper voor een uitverkochte zaal.

Kookworkshops voorjaar 2020

06/11/2019
Ook in het voorjaar van 2020 blijven we enkele interessante kookworkshops aanbieden in de Zandloper, elk met een unieke en uitzonderlijke invalshoek.

Escaperoom ‘dr. Bibber’ in Relegem

04/11/2019
Annelies Van Roy (31) en Pieter Tanghe (34) zijn fervente escaperoomspelers. Dit jaar schopten ze het zelfs tot het Belgisch kampioenschap, waar ze een 8e plaats behaalden op 72 deelnemers. Maar daar houdt het niet op. Een jaar geleden openden ze hun eigen escaperoom in Relegem.

Vitamine OK

04/11/2019
Wil je buiten de schoolmuren extra Nederlands oefenen op een niet-schoolse manier? Dat kan via het Vitamine OK-project voor ouders en kinderen tussen 4 en 9 jaar.

Stort wordt speelbos

25/10/2019
Speelbos Motte werd op 4 oktober officieel ‘inge-speeld’. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Mater Dei kregen de eer. Het speelbos is er mede gekomen onder impuls van gepensioneerde leerkracht Johan Waegeman.

VITAMINE OK

02/10/2019
Vanaf oktober starten de Zandloper, Kanak vzw en de bib met een nieuw project onder de noemer Vitamine OK. We organiseren activiteiten voor ouders met kinderen tussen 4 en 9 jaar. Kom 1 x per maand met andere duo’s (ouder-kind) iets leuks doen in het Nederlands!

Eric Moens organiseert zesde Bikers for Children Day

01/10/2019
Voor het gemeentehuis van Wemmel vindt op zondag 6 oktober voor de zesde keer de Bikers for Children Day plaats. In een paar jaar tijd groeide de benefietdag uit tot een evenement waar honderden motoren en meer dan duizend liefhebbers op afkomen.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.