submenu

nieuws

Project De Alzheimercode: de Zandloper brengt dementie onder de aandacht

11/09/2017
Van 14 september tot 30 november loopt in heel Vlaanderen het project De Alzheimercode. Met een uitgebreid en multidisciplinair sociaal-artistiek programma willen de Alzheimer Liga Vlaanderen, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de vzw Hellebosch de ziekte onder de aandacht brengen.

Interview: Pieter Embrechts brengt A Street Concert

11/09/2017
Het concept is eenvoudig: praat met mensen uit je straat, zet hun verhalen op beeld, zing en vertel erover. Alleen is zijn straat niet zomaar een straat. Maak kennis met de Turnhoutsebaan en haar vele gezichten.

Gordelfestival 2017 rijdt klassieke 100 km in peloton

25/06/2017
Het programma van het Gordelfestival 2017 is bekend. Blikvangers zijn de Gordelklassieker - de beroemde lus van 100 km die voor het eerst in peloton gereden wordt - en optredens van Stan Van Samang, Natalia, Kaatje en Kapitein Winokio.

Châto brengt mensen samen

31/05/2017
Châto is op zondag 23 april met succes gestart. Het is een opmerkelijk initiatief dat mensen uit Wemmel en omstreken elke zondag tot in september aan het gemeentehuis samen-brengt.

Zomeractiviteiten en –kampjes voor kinderen

29/05/2017
Zoek je tijdens de zomervakantie nog opvang, een leuke activiteit of een kampje voor je kinderen? Ook in Wemmel kan je hiervoor op heel wat plaatsen terecht. Een overzicht van alle mogelijkheden vind je hier.

Nederlands leren: informatie vragen en inschrijven

15/05/2017
Wil je Nederlands leren? Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert infodagen over de lessen Nederlands in onze regio. Je kunt er informatie vragen en inschrijven voor een cursus Nederlands.

Een gesprek met de nieuwe centrumverantwoordelijke GC de Zandloper

20/04/2017
Nadat hij de Zandloper vorig jaar al zes maanden leidde als tijdelijke vervanger, neemt Kristof Smet het nu definitief over van Gwennan Dekens als centrumverantwoordelijke.

Slaapconcert voor (groot)ouder en baby

20/04/2017
In slaap vallen tijdens een concert is altijd jammer, en misschien zelfs wat gênant. Maar niet tijdens het slaapconcert van One Off op zondag 7 mei in de Zandloper. ‘Hoe meer mensen en baby’s wegdommelen, hoe geslaagder onze voorstelling’, zegt Guy Vandromme van productiehuis One Off.

Nieuw: Babycafé in Wemmel

20/04/2017
Vanaf 20 april kunnen mama’s, papa’s, oma’s, opa’s op donderdagvoormiddag met hun baby of peuter naar het Babycafé in het Lokaal Dienstencentrum.

Zelf een straatfeest organiseren?

20/04/2017
In Wemmel worden elk jaar verschillende straat- en buurtfeesten georganiseerd; het gemeentebestuur van Wemmel stimuleert dit met logistieke steun. Halima Sekhara is de drijvende kracht achter het buurtfeest in de Rode Beukenlaan: 'ons buurtfeest brengt ons letterlijk dichter bij elkaar.'

Lokale helden in GC de Zandloper

29/03/2017
In december stonden Anna Vansteenkiste (18) en zus Astrid (15) samen met Margo Wuytens (16) en Amber Bertier (18) voor het eerst op een podium met hun groep MA^3. Ze deden dat tijdens Wemmel’s got Talent, een initiatief van Warm Wemmel. Op 28 april treden deze lokale helden een tweede keer op.

De drie boeken van...

29/03/2017
Valérie Lebbe (38) leest meestal alleen tijdens vakanties, omdat er dan tijd is om volledig op te gaan in het verhaal en de personages. Omdat haar man Franstalig is, leest ze voornamelijk in het Frans. Voor gemeenschapskrant 'zandloper' tovert ze drie favorieten uit haar boekenkast.

Randschilderingen met Stijn Kolacny en heel veel amateurtalent

29/03/2017
Na 'Stadsschilderingen' slaan de cultuur- en gemeenschapscentra uit de Noordrand en Stijn Kolacny opnieuw de handen in elkaar. Verwacht in Randschilderingen een multimediale voorstelling met zang, strijkorkest, dans, orgel, piano, percussie, video en en heel veel artiesten met goesting.

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

RandKrant is er 20 en viert dat met een nieuwe website

28/02/2017
In maart 1997 valt de eerste editie van RandKrant in de bussen van de regio. Tweehonderdelf edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een gloednieuwe, interactieve website en een nieuwgeboren Facebookpagina.

Clown in de acrobaat (en omgekeerd)

01/02/2017
Okidok, of beter Benoît Devos en Xavier Bouvier bestijgen al decennialang podia in binnen- en buitenland met niet meer dan hun blikken, hun lichamen en de lach. Maak kennis met deze komische types die met hun rode neus en raar loopje soms klein, soms uitbundig een lach op het gezicht toveren.

Vacature: centrumverantwoordelijke GC de Zandloper

22/11/2016
Kijk jij uit naar een boeiende uitdaging waarin een focus op de gemeenschapswerking samengaat met leidinggevende aspecten, dan is deze job iets voor jou. Word jij onze nieuwe collega? [meer lezen]