submenu

nieuws

Wil je wandelen en fietsen in Wemmel?

02/04/2020
We wijzen je graag de weg! Daarvoor is de website van Toerisme Vlaams Brabant heel handig. We selecteerden een aantal wandelingen in en rond Wemmel. Hou wel steeds rekening met de coronamaatregelen!

Berenjacht

01/04/2020
De Gezinsbond van Wemmel deed een oproep om in deze bizarre coronatijden samen met je gezin op berenjacht te gaan. Een fijne wandeling waarbij de kinderen zoveel mogelijk beren proberen te spotten. We geven graag wat tips om de jacht nog leuker te maken.

Coronacrisis

01/04/2020
De regering kondigde vanaf vrijdag 13 maart verregaande maatregelen af om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Het burgerinitiatief Warm Wemmel roept op tot solidariteit.

Eddy Frans en Jo Van Vaerenbergh

31/03/2020
Nieuws uit eigen huis. Op 1 april gaat Jo Van Vaerenbergh aan de slag als nieuwe algemeen directeur van vzw ‘de Rand’. Hij neemt het roer over van Eddy Frans, die met pensioen gaat.

Meerjarenplannen goedgekeurd

24/03/2020
Net als de andere Vlaamse gemeenten hebben ook de faciliteitengemeenten hun meerjarenplannen ingediend. In die plannen doen de gemeentebesturen uit de doeken wat ze de komende jaren willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen.

Nieuwe bestemming voor Molens Jespers

23/03/2020
De Molens van Jespers worden verbouwd. Het complex wordt een site met zeven lofts, zeventien appartementen en een commerciële ruimte. Tijd dus voor een gesprek met Stefaan Jespers, een van de nazaten van de Wemmelse molenaarsfamilie.

Jean-Marie Geurts met pensioen

20/03/2020
Het was niet onze beste dag toen we met een gebroken sleutelbeen, een verwrongen knie of een nukkige nier de praktijk van dokter Geurts in de De Limburg Stirumlaan bezochten. Maar zo’n radioloog vlakbij was wel handig.

De taaliconen veranderen van stijl

16/03/2020
Vanaf 16 maart zien de taaliconen er helemaal anders uit. Ze zijn eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Nieuwe deskundige jeugd

15/03/2020
Eva Helpers (24) uit Opwijk is de nieuwe ‘deskundige jeugd’ van de gemeente Wemmel. Ze studeerde sociaal werk en bestuurskunde en heeft ervaring in jeugdwerking, onder andere bij de jongerenwerking Kazou van de Christelijke Mutualiteit en de speelpleinwerking in Opwijk.

Maurits Goeman

03/03/2020
Een gerecht waar een herinnering aan vasthangt. Dat is waar deze nieuwe reeks voor staat. Maurits Goeman uit Relegem geeft de aftrap en serveert zijn verhaal achter witloof in hespenrolletjes met kaassaus.

Gezocht: kinderen en jongeren om de nieuwe bibliotheek mee vorm te geven

27/02/2020
In 2020 start de bouw van de welzijnscampus Wemmel. Het architectenbureau, Nero, ontwerpt onder andere de nieuwe bib van deze welzijnscampus. We willen de nieuwe bib aantrekkelijk maken voor onze kinderen en jongeren, daarom betrekken we hen graag actief bij de vormgeving en de inrichting ervan.

Tussen Wemmel en Relegem: Het Uilenspiegelpark

18/02/2020
Deze maand brengt onze ontdekkingstocht door de wijken van Wemmel en omgeving ons in Relegem, net over de grens met Wemmel. We gaan langs in het Uilenspiegelpark, of ‘Den Uil’, zoals de bewoners hun buurt noemen.

Toppers gezocht

29/01/2020
Chiro Wemmel is op zoek naar versterking voor de groep Toppers die bestaat uit jongens uit het eerste en tweede middelbaar.

Han, Erhan en Latif maken komisch theater voor anderstaligen

28/01/2020
GC de Lijsterbes presenteert begin deze maand de première van De leeuwen van Vlaanderen, een humoristische theatervoorstelling voor anderstaligen van comedians Han Coucke, Erhan Demirci en Latif Ait.

Tribute met originele begeleidingsband

28/01/2020
Forever Amy is het tributeprogramma van de originele leden van de begeleidingsband van Amy Winehouse. Eén van hen is bassist Dale Davis, die nog met de zangeres belde op de avond voor haar dood in 2011. Het concert is een unieke kans om nog even heel dicht bij Amy te komen.

Tekenlessen met Dagmar Brozova

28/01/2020
In februari start Dagmar Brozova met een tweede reeks tekenlessen in de Zandloper. Naast haar voorliefde voor kunst veroveren vandaag ook haar kleinkinderen haar hart. Ze verliet er zelfs Hasselt voor en verhuisde naar Wemmel. Een verhaal over hoe de liefde haar leven richting heeft gegeven.

Meerjarenplan 2020-2025

28/01/2020
Wemmel investeert de komende jaren 32,4 miljoen euro en zal tegelijk de schuld verder afbouwen. Zo blijkt uit het meerjarenplan 2020-2025. Schepen van Financiën Vincent Jonckheere (LB Wemmel, Onafh.): ‘De schuld zal in de komende zes jaar dalen van 16,5 miljoen euro (997 euro per inwoner) naar ongev

SMART caféganger Françoise Masureel

28/01/2020
Eenmaal per maand wordt de bib op donderdag omgevormd tot een SMART café: een leermoment over het gebruik en de toepassingen van eigen smartphones en tablets. Françoise Masureel, bewoonster van de residentie naast de bib, is al drie jaar fervent SMART caféganger.

Wijken in Wemmel

28/01/2020
In de vorige aflevering van onze verkenningstocht door de wijken van Wemmel maakten we kennis met de J. Deschuyffeleerdreef. We blijven in de buurt, want dit keer nemen we de Windberg onder de loep.

Slagboom op parking

13/01/2020
Vanaf heden staat er een slagboom op de parking van de Zandloper om parkeerproblemen te vermijden. De slagboom heeft een teller. Wanneer de parking volzet is, gaat de slagboom niet meer open. Je kan altijd uitrijden. Parkeren bij de Zandloper blijft gratis.

Tweede filmpje voor sportclubs klaar

12/12/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert het tweede filmpje voor de campagne Boest! – samen scoren met Nederlands. Het tweede filmpje helpt trainers en bestuurders om nieuwe leden te verwelkomen in hun club, ook als Nederlands niet hun moedertaal is.

Kookboek in eenvoudig Nederlands

27/11/2019
Naar aanleiding van 5 jaar Cuisine Mundial verscheen een kookboek in eenvoudig Nederlands, met recepten uit 20 verschillende landen.

Kaarsjesactie voor Charlotte

26/11/2019
Niets stuit de zesjarige Charlotte Vander Voorde uit Wemmel in haar enthousiasme. Ook al luisteren haar ogen niet altijd goed naar haar hoofd, zoals ze zelf zegt. Charlotte leeft immers met de weinig bekende visuele beperking CVI (cerebrale visuele inperking).

Kraainem, Sint-Genesius-Rode en Wemmel in GaultMillau-gids

26/11/2019
In de faciliteitengemeenten zijn er vier restaurants die een notering hebben gekregen in de GaultMillau-gids. Dôme uit Sint-Genesius-Rode is de enige nieuwkomer. ‘Zelf maakten we amper publiciteit. Dit is een mooi cadeau’, zegt chef Julien Van Den Nest.

Tweede familiedag in winters jasje

26/11/2019
Na de geslaagde eerste familiedag in mei organiseert de Zandloper op zaterdag 1 februari een wintereditie. Verwacht je aan een winterwonderland met tal van workshops en doe-activiteiten, hapjes en drankjes en misschien een laagje sneeuw. Sprookjes enzo sluit de namiddag af met Incontri: vuurthea

Werken aan de weg

26/11/2019
De asfalteringswerken in de De Limburg Stirumlaan zijn nog maar net achter de rug of Wemmel maakt zich op voor een reeks nieuwe werken. Deze keer wordt er gewerkt in de Robberechtsstraat en de Van Elewijckstraat.

Uniek karakter van de J. Deschuyffeleerdreef

26/11/2019
Onze verkenningstocht door buurten in en rond Wemmel brengt ons dit keer naar de J. Deschuyffeleerdreef. De straat, tussen de kerk en de begraafplaats, wordt getypeerd door witgekalkte rijhuizen en belichaamt de Vlaamse droom van de golden sixties.

Steun ‘Kom op tegen Kanker’ via ‘De Rospot’

12/11/2019
Van 12 november tot 12 december kan je jouw rosse muntjes deponeren in een rospot aan het onthaal ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'.

Personeelstekort bij politiekorpsen

12/11/2019
De politiekorpsen in de Rand hebben te weinig agenten. Daardoor moeten ze creatief schuiven met uurroosters en taken om de basisdienstverlening te kunnen bieden. ‘Iedereen moet inspringen als dat nodig is’, klinkt het in politiezone WOKRA.

Interview Tributeband Abba Gold Europe

07/11/2019
De muziek van Abba is springlevend, ook bij nieuwe generaties. Het bewijs daarvan is het succes van tributebands als ABBA Gold Europe uit Engeland. Al meer dan 20 jaar toeren ze rond. Op 28 november spelen ze in de Zandloper voor een uitverkochte zaal.

Kookworkshops voorjaar 2020

06/11/2019
Ook in het voorjaar van 2020 blijven we enkele interessante kookworkshops aanbieden in de Zandloper, elk met een unieke en uitzonderlijke invalshoek.

Escaperoom ‘dr. Bibber’ in Relegem

04/11/2019
Annelies Van Roy (31) en Pieter Tanghe (34) zijn fervente escaperoomspelers. Dit jaar schopten ze het zelfs tot het Belgisch kampioenschap, waar ze een 8e plaats behaalden op 72 deelnemers. Maar daar houdt het niet op. Een jaar geleden openden ze hun eigen escaperoom in Relegem.

Vitamine OK

04/11/2019
Wil je buiten de schoolmuren extra Nederlands oefenen op een niet-schoolse manier? Dat kan via het Vitamine OK-project voor ouders en kinderen tussen 4 en 9 jaar.

Stort wordt speelbos

25/10/2019
Speelbos Motte werd op 4 oktober officieel ‘inge-speeld’. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Mater Dei kregen de eer. Het speelbos is er mede gekomen onder impuls van gepensioneerde leerkracht Johan Waegeman.

VITAMINE OK

02/10/2019
Vanaf oktober starten de Zandloper, Kanak vzw en de bib met een nieuw project onder de noemer Vitamine OK. We organiseren activiteiten voor ouders met kinderen tussen 4 en 9 jaar. Kom 1 x per maand met andere duo’s (ouder-kind) iets leuks doen in het Nederlands!

Eric Moens organiseert zesde Bikers for Children Day

01/10/2019
Voor het gemeentehuis van Wemmel vindt op zondag 6 oktober voor de zesde keer de Bikers for Children Day plaats. In een paar jaar tijd groeide de benefietdag uit tot een evenement waar honderden motoren en meer dan duizend liefhebbers op afkomen.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.