submenu

Coronamaatregelen in de Zandloper

De Zandloper wil jouw bezoek aan ons gemeenschapscentrum zo veilig én aangenaam mogelijk maken, binnen de mogelijkheden en beperkingen van het huidige wettelijk kader ivm corona.  Ook al zijn er geen verplichte coronamaatregelen meer na te leven, toch vinden wij het in de Zandloper belangrijk om nog een tijd rekening te blijven houden met de coronadreiging.  

Algemene maatregelen in de zandloper
 

 • Als iemand ziek is, dan blijft die thuis. 
 • Was en/of ontsmet je handen regelmatig. Alcoholgel blijft ter beschikking aan de ingang van het centrum en in al onze zalen.
 • In de Zandloper geldt er geen mondmaskerplicht meer, maar wel een aanbeveling om er een te dragen wanneer er veel volk bij mekaar is in één ruimte en er onvoldoende afstand kan bewaard worden.
 • Bij gebruik van onze (vergader)zalen: ventileer de ruimte tijdens de activiteit door de deuren en ramen optimaal open te zetten. Neem ook voldoende pauzes. Respecteer steeds de maximumcapaciteit van de vergaderzaal.

Een voorstelling in de Zandloper
 

 • Onze theaterzaal heeft een mechanisch ventilatiesysteem dat 100% verse lucht inblaast. Om een veilige luchtkwaliteit in onze zaal te garanderen, beperken we de capaciteit van onze theaterzaal bij eigen voorstellingen door 1 stoel social distancing tussen alle reservaties te laten.  
 • Wij beperken de max. capaciteit van onze theaterzaal tot 3/4de van de normale capaciteit, d.w.z. tot maximaal 288 personen. Ook organisaties die onze zaal huren dienen zich aan deze maximum capaciteit te houden. Dit is een maatregel om de luchtkwaliteit optimaal te houden en vrij van te veel CO2, zodat wij de opgelegde normen niet overschrijden. 
 • Er wordt geen vestiaire aangeboden dit seizoen, noch bij de eigen voorstellingen, noch in verhuur.  
 • Een mondmasker dragen tijdens de voorstelling is niet langer verplicht. We bevelen wel aan om het mondmasker te dragen in de publieke ruimte (gangen, toiletten…). 
 • Als een Zandlopervoorstelling wegens overmacht geannuleerd wordt, zoeken we in overleg met de artiest(en) een nieuwe datum. Past deze datum niet voor jou, dan word je ticket terugbetaald. 

Zaalverhuur: welke activiteiten zijn toegelaten?


Laat ons weten welke activiteit je wilt organiseren via info@dezandloper.be of 02 460 73 24. Dan geven we je graag advies over welke zaal voor jouw activiteit het meest geschikt is. Voor alle gebruikers van onze lokalen geldt een verplichting om tijdens de activiteit min. 1 raam én de deur open te zetten om zo voldoende verluchting en ventilatie te voorzien in de ruimte. Regelmatig pauze nemen wordt ook ten stelligste aanbevolen. 
 

Wie gebruik wenst te maken van een lokaal in GC de Zandloper voor een vergadering, repetitie, dans- of sportsessie, vorming, …, moet ook rekening houden met klimatologische renovatiewerken aan ons gebouw. 

Hou daarom rekening met: 

 • Overdag: (geluids) overlast en hinder door de renovatiewerken aan de Zandloper. 
 • Parking én binnenkoer zijn om veiligheidsredenen niet altijd toegankelijk voor publiek. Parkeren kan makkelijk in de buurt. 
 • De enige ingang naar de Zandloper en/of Cultuur Bar-Bar is de centrale ingang vooraan.
 • Het hele gebouw (incl. café-restaurant Cultuur Bar-Bar) staat momenteel in de steigers omwille van deze werken. Extra voorzichtigheid is aangeraden. 

Café-restaurant Cultuur Bar-Bar
 

Er zijn geen coronamaatregelen van toepassing in het café-restaurant.  
Lobke, Lennert en hun team ontvangen je graag voor een drankje of hapje in hun café-restaurant. 
Reserveren kan via 02 460 19 78 of cultuurbarbar@dezandloper.be. 

Heb je een vraag over de catering van je eigen event? Contacteer Lobke dan via 0476 31 76 90. 

Openingsuren café-restaurant:: 

maandag: 16-23 uur (enkel café – geen keuken) 
dinsdag - vrijdag: 11-23 uur 
zaterdag: 16-23 uur 
zondag: 11-15 uur 

Wanneer is het onthaal open?
 

maandag     9 uur tot 12 uur 
dinsdag       9 uur tot 12 uur   -  14 uur tot 17uur 
woensdag   9 uur tot 12 uur   -  14 uur tot 17 uur
donderdag  9 uur tot 12 uur   -  14 uur tot 17 uur
vrijdag         9 uur tot 12 uur   -  14 uur tot 17 uur
Tijdens de schoolvakanties is het onthaal bereikbaar tot 16 uur.
Je kan ons ook nog steeds per mail (info@dezandloper.be) of per telefoon (02 460 73 24) contacteren.