submenu

Jaarmarktfestival - Het feestje van het jaar!

Na de traditionele Wemmelse jaarmarkt, doen een aantal topbands de temperatuur in de festivaltent voor het gemeentehuis serieus stijgen! Ook dit jaar zorgt de werkgroep voor een mooi gevarieerd programma! Dit gratis festival is een vaste waarde voor alle Wemmelaars.

Dit feestje kan je niet missen!

programma:

17:30-18:30 uur: MENEER BEER EN DE WOESTE WOLVEN (kids & family, 5+)
Duik mee met Meneer Beer het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes. MENEER BEER EN DE WOESTE WOLVEN wordt een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden.

19:00-20:00 uur: 80 TROLLS (new wave)
80 Trolls brengt new-wavecovers, geen eenvoudige nummers, maar wel muzikale en technische hoogstandjes. Gitarist Patrick Wuytens brengt variatie door het bespelen van zes snaren en een merkwaardig apparatuur- en instrumentenarsenaal. Het is de bassist en 2e stem Christophe Van Cauwenbergh die erop staat om toch specifieke nummers te gebruiken, zodat een unieke playlist met herkenbare nummers het resultaat is. Ze krijgen begeleiding op keyboard, een must in dit genre, van Jan Wauters. Jeremie Godu brengt met zijn elektronisch drumstel de noodzakelijke basvoet en dankzij Dirk De Troch wordt al het geluid zuiver de zaal in gestuurd. 

20:30-22:00 uur: THE SKADILLACS (ska)
The Skadillacs brengen de Two Tone Ska uit de jaren tachtig weer tot leven. In een stomende set halen ze alle skaklassiekers van onder het stof. The Specials, Madness en The Selecter zijn enkele klinkende namen die je in de playlist zal terugvinden. De band staat garant voor ambiance met nummers die geen enkel lichaam onbewogen laten. The Skadillacs zijn Maarten Goffin, Piet Tutenel, Benoit Vlieghe, Sam Bergen, Stef Vanuffelen, Sam Verryken, Walter Ginckels en Kristof Lefebvre.

22:30-23:45 uur: PLUTO WAS A PLANET (partycoverband)
'In mijnen tijd was Pluto nog een planeet!' Een zin die millennials later ongetwijfeld nog vaak tegen hun kleinkinderen zullen zeggen. Gevolgd door: 'En toen werd er nog goeie muziek gespeeld!' En dat verbindt deze groep jonge goden: de liefde voor de muziek van hún generatie, van 1990 tot nu. Hún millennium. Of we het nu Flippo Funk of Pokémon Pop noemen, verwacht een stevige set millenniumknallers waar je onmogelijk op stil kan blijven staan. 
Aan de microfoons staan presentatrice Danira Boukhriss en comedian William Boeva. Dat geeft ongetwijfeld vuurwerk, zeker met de muzikale ruggengraat van: Tim Tielemans (Bandits, Dries & De Belgen) op gitaar, Toon Smet (NRJ, Bandits) aan de keys, Thomas Van Achteren (Ketnet, Bandits) op bas en Laurens De Schutter (Helmut Lotti, de Fanfaar) aan de drums. Voeg hier nog de ervaring van Wouter Vander Veken (producer van o.a. Laura Tesoro en Jill Shaw) aan toe, en de cocktail voor een fantastische avond nostalgisch meeschreeuwen en ongegeneerd twerken is compleet.

23:45-01:30 uur: DJ SAMSATION (dansvloervibes)
Het jaarmarktfestival wordt afgesloten door talent van eigen bodem. Wemmelaar Samuel Van Caloen (36), beter bekend als deejay Samsation, zal het jaarmarktfestival met de juiste mix afronden.
Deze vaste waarde staat garant voor een knallend feestje!

datum

praktische info

genre

varia, muziek

adres

Festivaltent voor Gemeentehuis
Dr. H. Folletlaan 9
1780 Wemmel