submenu

Jeugdactiedag XL - gratis

Opnieuw geen gewone jeugdactiedag dit jaar, wel terug een XL-versie. Kinderen tussen 6 en 14 jaar en hun (groot)ouders kunnen op 21 oktober terecht in de Zandloper voor een bruisende namiddag. Vanaf 14 uur kan je er spelen, ontdekken en beleven, en dat helemaal gratis. Wij zorgen voor tal van workshops en randanimatie. Voor de meeste workshops hoef je niet in te schrijven. Als dat wel het geval is, kan dat enkel op de dag zelf, vanaf 14 uur. Let op! Wees er tijdig bij om je in te schrijven, want het aantal deelnemers is beperkt en de workshops geraken snel vol. Eindigen doen we om 17.30 uur.

WORKSHOPS
Al wat je zingt, ben je zelf!
Zang & percussie
De titel spreekt voor zich. In deze workshop komt het niet alleen aan op zingen, maar je mag je ook uitleven op percussie. Intensief, maar leuk! Ervaring is niet vereist, veel goesting wél!

Sessie 1: 14.30 uur tot 15.30 uur
Sessie 2: 16.30 uur tot 17.30 uur

Voor deze workshops moet je inschrijven. Per sessie kunnen er 40 kinderen deelnemen.

Zang & ukelele
Is percussie niet helemaal je ding? Probeer dan eens om zang te combineren met ukelele, een kleine gitaar. Plezier verzekerd!

Sessie 1: 15.30 uur tot 16.30 uur

Voor deze workshop moet je inschrijven. Er kunnen 20 kinderen deelnemen.

Flashmob
Altijd al eens deel willen uitmaken van een flashmob? Dit is je kans! Tijdens deze workshop leer je een leuke choreografie. Op 17 november mag je dan aan publiek tonen wat je kan. Tijdens Wemmel’s got talent III, de benefietavond van Warm Wemmel in de Zandloper, verrassen we het publiek met deze geweldige flashmob.

Sessie 1: 14.30 uur tot 15.30 uur
Sessie 2: 15.30 uur tot 16.30 uur
Sessie 3: 16.30 uur tot 17.30 uur

Voor deze workshops moet je inschrijven. Per sessie kunnen er 20 kinderen deelnemen.
Op 17 november is er een repetitiemoment om de dans nog eens op te frissen.

Stencil op textiel 
Stencil art is het kleine broertje van de graffiti. In deze workshop leer je hoe je een tof ontwerp op een T-shirt krijgt, zodat je zelf met het coolste T-shirt kan rondlopen. Van het sjabloon maken tot het drukken op textiel, we doen het allemaal zelf. Op het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer zijn eigen T-shirt mee naar huis.

Sessie 1: 14.30 tot 17.30 uur

Voor kinderen vanaf 12 jaar. Breng kleren mee die vuil mogen worden.
Voor deze workshop moet je inschrijven. Er kunnen 15 kinderen deelnemen.

Retrogames
Tijdens deze leuke activiteit stappen deelnemers terug in de tijd van het gamelandschap. We spelen met helden zoals Mario, Sonic en Shinobi, we strijden onder meer tegen bad guys Bowser en Dr. Robotnik, in de wereld van Nintendo, Sega en Atari. Voor jonge tieners die vooral bekend zijn met de modernste games is het een ontdekkingstocht waarin ze spelenderwijze de roots van het gamen tegenkomen.

Upcycling
Oude voorwerpen uit de vuilnisemmer redden en er iets nieuws van maken. Dat is upcycling! Een versleten fietsband kan het startpunt zijn van onze creatieve opfrisbeurt. Soepel als een mega-elastiek én toch stevig. Upcycling is ook mogelijk met andere oude en versleten spullen. Kies uit elektro, kleding of plastic en maak iets gloednieuws. Je recyclagekunstwerkje is sowieso flitsend!

Kampvuurgerechtjes
We maken zelf lekkere hapjes klaar op een echt houtvuur! Hoe maken we een vuur aan? Waar moeten we aandacht aan schenken? Hoe koken we op een vuur? … Iedereen draagt verantwoordelijkheid! We werken met verschillende materialen en werktuigen om tot een lekker resultaat te komen.

Proefmobiel
De ‘Proefmobiel’ is een kar vol demomateriaal. Met behulp van dagelijkse en minder dagelijkse voorwerpen en een aantal wetenschappelijke principes demonstreren we een aantal proefjes. De verbazing én verbeelding van de kinderen worden geprikkeld! Uiteraard is het geheel interactief opgevat, en krijgen de kinderen ruim de kans om een en ander zelf uit te proberen ...

Flip-’n-flyer
Een heerlijke jongeren-lifestyleactiviteit met een werpschijf aan een elastiek die je gooit zoals een frisbee, maar door de elastiek kan je verschillende trucs uitvoeren. Je kan bv. de flip-‘n-flyer horizontaal en verticaal laten ‘spinnen’, rondtollen tussen de benen of achter je rug … kortom heel veel fun en coole skills!


RANDANIMATIE
Frietaminen 
Met puntzakjes vol met zelf gesneden appel, fruitmayonaise of fruitketchup lijkt dit op 'the real deal'. Ga aan de slag en maak zelf je eigen fruitfrietjes en -saus.

DIY-springkasteel
Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Die van Den Draad heeft het nu even niet meer voor het zeggen … en dus is het aan jou! Ga aan de slag met ballen, netten en banden en bouw zelf het springkasteel van je dromen. Ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

Playscape
64 m2 aan speelplezier. Een onafgebroken platform van banden, ballen, netten om eindeloos in rond te springen. Als je je kids hierin los laat, zie je ze nooit meer terug!

i.s.m. Jeugdraad Wemmel en gemeente Wemmel

datum

praktische info

vliegicoon

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel