submenu

Wemmel wintert - Een familiedag in een winters jasje (2-92 jaar)

Wemmel Wintert Uitverkocht!

Onze tweede familiedag is helemaal uitverkocht. 

Heb je al een ticket?
Vergeet dan zeker niet je ticket om te ruilen voor een bandje aan het onthaal, dan kan je aan de workshops deelnemen.
Bereid je workshops voor aan de hand van het programma.

Programma:

Hey Pannenkoek!

Onze topvrijwilligers maken met veel liefde speciaal voor jou een pannenkoek! Wil je liever een wit wolkje van een suikerspin, zo gedraaid voor jou!  

Even afkoelen

Ouders en kinderen kunnen even afkoelen in onze Winterbar. Onze vrienden van Cultuur Bar-Bar serveren er de lekkerste drankjes terwijl jij bedenkt naar welke volgende activiteit je wilt gaan.

Slipperig slijm maken (5+)

Hoe maak je slijm? Wij onthullen alle tips & tricks! Fan van slijm? Dan is dit zeker iets voor jou! Word de populairste slijmmaker van de speelplaats met onze superslijmerige recepten. 

Winterse foamklei (3+)

Foam Clay is een zelfhardende klei waar kleine, witte schuimballetjes aan toe zijn gevoegd. Je kunt er voorwerpen mee versieren. De klei plakt niet aan de handen, geeft niet af, bevat geen schadelijke stoffen. Laat je fantasie de vrije loop en maak een winters figuurtje!

Je eigen ster

In de winter staan de sterren net iets helderder aan de hemel. Maak nu je eigen ster met lichtje en neem het mee naar huis.

Glittertattoos

Stoere kinderen schitteren met een eigen tattoo. Helemaal in het winterse thema en met glitters zodat je nog meer opvalt! Stoer en cool tegelijkertijd!

Winterse metamorfose (+3)

Stap op ons podium en verander je look compleet!
Onze 2 knappe kapsters geven je de mooiste winterkapsels terwijl 2 facepainters jouw gezicht omvormen tot een waar kunstwerk. Vergeet de klassieke lieveheersbeestjes, leeuwen, vlinders en Spidermans. We gaan voor originele kindervisagie met catwalkallure en een smaakvol kleurenpalet. 
Past je huidige kleding niet bij je nieuwe look? Je vindt vast wat je zoekt in onze verkleedkoffer!
Laat je begeleiden en overtuigen door Monsieur Kodac voor een perfecte fotoshoot, leg de metamorfose vast met de digitale fotobooth en zorg voor een instantverspreiding naar sociale media.

Döner kleibäb

Al eeuwenlang strekt de pita, een verfijnde oosterse delicatesse, tot voordeel van wie graag de handen vuilmaakt. Serdi en zijn broer serveren reepjes klei recht van de grote homp, waar je lustig mee kunt kliederen, al dan niet met looksaus. Zodra je boetseerwerk klaar is, gaat het voor een kleine afbaksessie weer de spies op, waar alle kleikunstwerken samengeplakt worden tot één 'gesammtkunstwerk', een heuse toren van Kebabel. Playdough voor gevorderden.

DJ Frietmachine: Friet met een beat

Hoeveel frietbeat zit er in jouw aardappel?
Een machine die jouw aardappel laat dansen? Kom dat zien! Dj Frietmachine is de meest swingende aardappelinstallatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of jij geaard bent. Is dat het geval, dan draait hij een vette plaat voor jou en jouw aardappel! Plaatje afgelopen, frietje klaar.

Chill zone

Stretchy speelzand, massa’s kepla, spelletjes en een knusse leeshoek...  Je vindt zeker wat je zoekt om gewoon vrij te spelen of nieuwe vriendjes te maken.

Ridder of prinses?

Heb jij wel al eens gedroomd dat je een echte stoere ridder was of misschien een sierlijke prinses? In deze workshop gaan we samen onze eigen tuniek maken, we zorgen voor een geldbeugeltje en een mooie kroon of helm. We gaan naar huis met onze eigen kleertjes en worden de knapste ridder en de mooiste prinses.

Dimo Dino

We keren terug naar voor de ijstijd, toen de dino’s leefden.
Ben je al een paleontoloog of weet je nog niet alles? We leren meer over dino's en testen je kennis, om daarna je eigen dino te ontwerpen met klei.

Kleutertechniek

Bouwen met rietjes en chenille, knippen en plakken, timmeren... Ook kleuters houden van een portie techniek!

Cartoontekenen

Een initiatie cartoontekenen. Hoe begin ik er aan? Welke stappen kan ik volgen? Eerst gaan we samen aan de slag en daarna kan je zelf proberen.

Katapulten

We maken allerlei kleine katapulten, ideaal om thuis in het groot na te bouwen! We gaan ook met echte katapulten aan de slag en spelen een wedstrijd blikken schieten. Wie kan

het beste richten, heeft het meest kracht en een goed oog?

Wemmelse Winterspelen 2020

Ook zo zot van gamen? Haal je hart op door samen met anderen te gamen in onze speciale gamecontrolekamer.

Slotvoorstelling: Incontri

Bij valavond (rond 17 uur) steken we de vuren aan en stoppen alle workshops, alle aandacht is dan gericht op onze binnenkoer voor de slotvoorstelling.

Incontri vertelt een visueel verhaal dat je doet wandelen tussen de sterren en laat dansen tussen de vlammen. Paraplu’s worden draaimolens van vuur, vuurslangen schieten weg in het donker…

Pietro Chiarenza, de artistieke leider van Sprookjes enzo (theater voor de allerkleinsten!), is in zijn thuisland Italië ook vuurkunstenaar bij Progetto Bagliori. Hij maakte deze magische vuurperformance voor iedereen. Deze voorstelling is woordenloos. 

Ouders kopen ook een ticket. 

De workshops zijn doorlopend van 13.30 tot 17 uur. Om 17 uur start vuurtheater Incontri. De workshops vinden binnen plaats. Het vuurtheater gaat buiten door. Als het weer het niet toelaat, gaat deze voorstelling niet door. 

Lees meer over de familiedag 'Wemmel wintert' in de zandloperkrant van december.

datum

  • uitverkocht

praktische info

vliegicoon

genre

familie

adres

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 5 euro
  • voorverkoop: 5 euro