submenu

Compagnie RiZOTTO - try-out: Kok zegt kak (7+)

Restaurant Mirabella is gesloten. Wegens omstandigheden.
Wat is er gebeurd? 

Mirabella is dood. Ze was ziek. Ze had kanker. Mirabella was negen jaar en ze had pech. En nu is ze weg. Voor altijd. Haar papa, de Kok, kan het niet geloven. Wat moet hij doen? Hij weet het niet. Vroeger kookte hij in het restaurant de sterren van de hemel. Nu niet meer. Hij is te triest.

De Kok trekt de bergen in, op zoek naar rust en stilte … Maar dat is buiten Tante K gerekend. Zij is bergwachter. Dat is zoals een boswachter, maar dan voor bergen. Tante K speelt en zingt. Ze vraagt en zoekt … en ze vindt overal muziek. Wat doet dat met de Kok en zijn verdriet?

Kok zegt kak is een voorstelling over ziek zijn en doodgaan. Over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Dat schuurt en doet pijn, maar het levert onverwacht intense schoonheid op. Dit verhaal gaat over verlies maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal gaat Kok zegt kak over liefde en hoe die alles overstijgt.

De aanleiding voor het maken van Kok zegt kak is de dood van Aza, de jongste dochter van acteur Bert Vannieuwenhuyse. Zij overleed in 2017 aan hersenstamkanker. De voorstelling is meer dan een eerbetoon aan een veel te jong gestorven kind: ze zit vol Aza-grapjes en -ideetjes. Tegelijk is Kok zegt kak een hommage aan alle kinderen die sterven, ongeacht hun leeftijd, en aan allen die verweesd achterblijven en toch (moeten) doorgaan.

Leeftijd: 7 tot 11 jaar.
Duur:  +/-50 min
Ook leuk als je nog niet zo goed Nederlands spreekt en begrijpt. 

Website: www.rizotto.be

i.s.m. deze partners:
De Vlaamse Rand, de provincie Vlaams-Brabant, vzw 'de Rand', de Taalunie en GC de Zandloper
met: Bert Vannieuwenhuyse (tekst & spel), Katrien De Muynck  (muziek & spel), Willem Verheyden (regie)

Wil je naast elkaar zitten bij een voorstelling?
Bestel dan al je tickets in 1 keer. Zo zit je bubbel naast elkaar. 
Het ticketsysteem garandeert voldoende ruimte tussen de verschillende bubbels.

We maken onze evenementen coronaproof. Jij kan ons daarbij helpen.
- Voel je je ziek? Blijf thuis!
- Desinfecteer je handen voor je binnenkomt in het gebouw.  
- Draag een mondmasker (als je jonger bent als 12 jaar is een mondmasker niet verplicht)
- Houd 1,5 m afstand.
Er zijn kinderen en volwassenen met een verhoogd risico bij besmetting door corona. Weet je niet of jij een verhoogd risico hebt? Meer info (kinderen/volwassenen).

Om alles veilig te laten verlopen, kan je online tickets kopen tot 90 minuten voor de voorstelling. Daarna zijn er tickets aan de kassa verkrijgbaar, als de voorstelling niet is uitverkocht.

datum

praktische info

vliegicoon

adres

GC De Zandloper, Kaasmarkt 75, Wemmel

prijs

  • volwassene: 4 euro
  • kind: 3 euro