submenu

Radio Fiona - Waar het theater weer tot leven komt

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. 

Om de leegte in huis -en in haar hart- te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona

Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd. 

We nemen kinderen mee de theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier. Waarom applaudisseren we? Is dat iets dierlijks? Waarvoor dient dat souffleurshok nog? Wat is de mooiste lach? Waarom is de WC-borstel verdrietig? We spelen 'Het kwisje dat geen kwisje is'. Het drankbonnetje wil graag even een oproep doen. En Regi geeft graag nog een speeltip voor tijdens de kerstvakantie mee.

Je kan deze podcast beluisteren op: 

 • 26 december: 

  Sofie Palmers · AFLEVERING 1 - Radio Fiona

 • 30 december: 

  Sofie Palmers · AFLEVERING 2 - Radio Fiona

 • 3 januari: 

  Sofie Palmers · AFLEVERING 3 - Radio Fiona

  Telkens vanaf 10.00 uur (doorlopend). Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten

  Credits

  idee en uitvoering Sofie Palmers en Katrien Pierlet assistentie interview & montage Ilse Cox montage Wederik De Backer illustraties Lies Ferny productie Palmers & Pierlet vzw zakelijke ondersteuning Metis vzw 

  Radio Fiona is een kinderpodcast die tot stand kwam met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, 30CC, met dank aan CC De Werft & CC ‘t Getouw.

datum

praktische info

vliegicoon

genre

seizoen '20-'21, fiona, familie

adresprijs

 • gratis: gratis
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.