submenu

Wemmelse toneelkring De Pieterman - BUITEN-SPORIG

Toneelvereniging De Pieterman moest haar jaarlijkse voorstelling zowel in 2020 als in 2021 afgelasten en komt daarom letterlijk naar buiten met een nieuw concept.
Het evenement Buiten-sporig vindt op zaterdag  1 mei van 13 tot 17 uur plaats aan de vijver achter het gemeentehuis.  

De spelers brengen elk apart korte, zelfgeschreven verhalen. Het is aan de bezoekers om te kiezen welke verhalen ze willen volgen. ‘Na twee geannuleerde voorstellingen was de honger om iets te doen groot’, zegt Jim Lafere van De Pieterman. ‘Iets binnen organiseren was uitgesloten. Daarom kozen we ervoor om naar buiten te trekken. Een tiental acteurs zal in de omgeving van de vijver apart opgesteld staan en een verhaal vertellen van meestal een vijftal minuten. Met een bubbel van maximaal vier personen kan je naar het verhaal luisteren, om nadien door te schuiven naar een volgende speler. Op basis van een programmablaadje met een korte beschrijving van de verhalen kan iedereen kiezen waar hij halt houdt. Een vaste route is er niet.’

Het evenement is gratis. ‘Inkomsten zijn er niet, waardoor we zelf aan het schrijven zijn gegaan om geen auteursrechten te moeten betalen. Die aanpak heeft voor heel wat creativiteit gezorgd. We hebben het thema ‘spoor’ zeer breed opgevat.’ (JS)

info:
Website - www.depieterman.be
Facebook event 

 

datum

  • uitgesteld

praktische info

adres

Vijver achter gemeentehuis

prijs

  • gratis: gratis