submenu

THEATERFIETSTOCHT - DOE NIET ZO SAPIENS

Een humoristische tijdreis gebaseerd op het boek van Yuval Noah Harari, gespeeld door 6 acteurs op 3 uitgekiende locaties. Je fietst van Dilbeek via Wemmel naar Strombeek om de voorstelling te volgen.
Twee jager-verzamelaars komen na 20.000 jaar op bezoek. Met een stevige knipoog confronteren ze ons met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Zijn we nu echt zoveel gelukkiger dan toen?

We zijn ten prooi gevallen aan een niet te stuiten uitbreidingsdrang, overbevolking en massaconsumptie. Het resultaat: te hoge werkdruk, verzamelwoede, uitbuiting, armoede, epidemieën. Zijn we echt zoveel beter af dan vroeger?
Was de jager-verzamelaar die van alles iets kende en drie uur per dag vruchten ging plukken of eens op jacht ging met de mannen, zoveel slechter af dan de tweeverdieners van nu die zich kapot werken op een computer in een hoge toren met airco om hun hypotheek af te betalen?

Juist als de voorstelling één lange tirade lijkt te worden over het faillissement van de mens anno 2021, worden de personages zelf ingehaald door de tijd. Eén van hen laat zich de volgende zin ontvallen:
"Ik heb toch liever niet dat je nog aan mijn vrouw zit."

Hij opent hiermee een hoofdstuk over settelen, privacy, en de behoefte om iets voor zichzelf te beginnen. Zonder het zelf door te hebben, verandert hij daarmee niet alleen de loop van hun vriendschap onomkeerbaar, maar ook die van de mens in het algemeen. In een poging een bestaan op te bouwen als agrariër wordt hij steeds meer wat hij zelf verafschuwde, want door de wereld om hem heen naar zijn hand te willen zetten, graaft hij uiteindelijk zijn eigen graf.

Ticketprijzen:
€15 Basisprijs
€12 Promoprijs de Zandloper 
(Ben je trouwe klant bij de Zandloper? Vraag dan hier je promocode aan info@dezandloper.be, dan sturen wij je deze per mail en bestel daarna je tickets)

Praktische info:
3 startmomenten in Dilbeek op zaterdag en zondag telkens om:
14:00 uur | 15:30 uur | 17:00 uur
Maximum per groep = 40 fietsers/toeschouwers.

De fietstheatertocht start in Dilbeek (Wolfsput). Het twee deel van de vertelling vindt plaats in het Ronkelhof in Wemmel, en het laatste stuk van de voorstelling is te zien aan het CC in Strombeek.
Je fietst dus van de ene locatie naar de andere. Hou dus rekening met de terugrit.

Fietsen op coronaveilige afstand is uiteraard het leukst. Je ontvangt een wegbeschrijving, maar fietst in je eigen bubbel. Je kiest je eigen route. De kortste (via routenet) is 14 km enkel. De aanbevolen route via het fietsknooppuntennetwerk is de mooiste (19 km enkel). Er is voldoende tijd om de afstand comfortabel af te leggen. Is dit voor jou toch een iets te grote uitdaging, dan zijn de locaties ook met de auto bereikbaar. Hou dan wel rekening met een korte wandeling naar de juiste locatie. Je zal dan ook wel even geduld moeten uitoefenen tot de fietsers ter plaatse zijn.

Tekst: Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt, geïnspireerd op 'Sapiens' van Yuval Noah Harari | Kostuums: Aline Jeuris | Met: Tom Van Bauwel en Robby Cleiren, Gert Jochems en Michael Pas, Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt.

datum

praktische info

genre

theater

adres