submenu

Compagnie RiZOTTO - Kok zegt kak (7+)

Restaurant Mirabella is gesloten. Wegens omstandigheden.
Wat is er gebeurd? 

Mirabella is dood. Ze was ziek. Ze had kanker. Mirabella was negen jaar en ze had pech. En nu is ze weg. Voor altijd. Haar papa, de Kok, kan het niet geloven. Wat moet hij doen? Hij weet het niet. Vroeger kookte hij in het restaurant de sterren van de hemel. Nu niet meer. Hij is te triest.

De Kok trekt de bergen in, op zoek naar rust en stilte … Maar dat is buiten Tante K gerekend. Zij is bergwachter. Dat is zoals een boswachter, maar dan voor bergen. Tante K speelt en zingt. Ze vraagt en zoekt … en ze vindt overal muziek. Wat doet dat met de Kok en zijn verdriet?

Kok zegt kak is een voorstelling over ziek zijn en doodgaan. Over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Dat schuurt en doet pijn, maar het levert onverwacht intense schoonheid op. Dit verhaal gaat over verlies maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal gaat Kok zegt kak over liefde en hoe die alles overstijgt.

De aanleiding voor het maken van Kok zegt kak is de dood van Aza, de jongste dochter van acteur Bert Vannieuwenhuyse. Zij overleed in 2017 aan hersenstamkanker. De voorstelling is meer dan een eerbetoon aan een veel te jong gestorven kind: ze zit vol Aza-grapjes en -ideetjes. Tegelijk is Kok zegt kak een hommage aan alle kinderen die sterven, ongeacht hun leeftijd, en aan allen die verweesd achterblijven en toch (moeten) doorgaan.

Leeftijd: 7 tot 11 jaar. 
Duur: +/- 50 min
Ook leuk als je nog niet zo goed Nederlands spreekt en begrijpt. 

i.s.m. de Vlaamse Rand, de provincie Vlaams-Brabant, vzw 'de Rand', de Taalunie en GC de Zandloper
met: Bert Vannieuwenhuyse (tekst & spel), Katrien De Muynck (muziek & spel), Willem Verheyden (regie)

Zowel ouder als kind kopen tickets. Leden van de Gezinsbond krijgen 1 euro korting op de voorverkoop- en kassaprijs.
Reserveren enkel mogelijk via het onthaal.

Wat fijn dat je naar de Zandloper komt!

In en rond de Zandloper zijn er werkzaamheden, klik hier voor de laatste update van deze werken. We vragen je ook om rekening te houden met de huidige gezondheidsmaatregelen, deze vind je hier.

 

datum

praktische info

vliegicoon

adres

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 9 euro
  • voorverkoop: 7 euro
  • abo 10: 6 euro
  • abo 6: 6 euro
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.