submenu

Kookworkshops voorjaar 2020 - 06/11/2019

Ook in het voorjaar van 2020 blijven we enkele interessante kookworkshops aanbieden in de Zandloper, elk met een unieke en uitzonderlijke invalshoek.

Kook je graag en wil je eens iets anders leren maken, dan is dit je kans. Gediplomeerde hobbykok Christophe Vermeiren (COOVI Anderlecht, begeleider kookclub ‘De Kloppers’) deelt graag met jou zijn passie voor voeding en creativiteit in de keuken, en is begeleider van deze vier lekkere kookworkshops. 


Kookworkshop: vegetarische klassiekers 

Balletjes in tomatensaus, vol au vent, stoverij, Gentse waterzooi... Wil je eens de vegetarische variant uitproberen van een Belgische klassieker die ook heel lekker kan zijn zonder vlees of vis, dan zal je in deze workshop leren hoe het klaar te maken en te proeven. 

Kookworkshop: macarons

Het heerlijk luchtige koekje op amandelbasis met een zoete ganachevulling is erg populair en lijkt op het eerste zicht moeilijk om zelf te maken. Maar niets is minder waar. Tijdens deze workshop bakken we zelf de macarons  in verschillende kleuren en bereiden we verschillende soorten vullingen. 

Kookworkshop: pekelen en fermenteren 

Pekelen en fermenteren zijn oude bewaartechnieken die nu terug in opmars komen. Zuurkool salami, kaas, bier zijn allemaal gefermenteerde producten die we dagelijks eten. In de workshop leren we om zelf groenten te pekelen en te fermenterenen bereiden we enkele gerechten met gefermenteerde producten. 

Kookworkshop: West-Afrikaans koken  

De keuken van Senegal, Gambia, Nigeria is zeer kleurrijk en smaakvol, met slechts een handvol ingrediëntenJollof rijst, Kip YassaAllocoThieboudienne zijn enkele van de populaire gerechten uit dit werelddeel. Tijdens deze workshop bereiden én proeven we enkele van deze smakelijke gerechten.


telkens van 19 tot 22 uur in de leskeuken van de Zandloper

minimum 6 en maximum 12 deelnemers.

prijs per workshop: 35 euro
Breng je keukenschort, keukenhanddoek, snijplank en mesje mee. 

 

Bekijk ook

vegetarische klassiekers - kookworkshop

nieuw
Balletjes in tomatensaus, vol au vent, stoverij, Gentse waterzooi... Wil je eens de vegetarische variant uitproberen van een Belgische klassieker die ook heel lekker kan zijn zonder vlees of vis, dan zal je in deze workshop leren hoe het klaar te maken en te proeven.
20 jan
19.00 uur