submenu

Wil je wandelen en fietsen in Wemmel? - 02/04/2020

We wijzen je graag de weg! Daarvoor is de website van Toerisme Vlaams Brabant heel handig. We selecteerden een aantal wandelingen in en rond Wemmel. Hou wel steeds rekening met de coronamaatregelen!

De Laermandswandeling

De Laermanswandeling voert u langs enkele van de mooiste plekjes van de gemeente. Vertrekkende in het park van het gemeentehuis ontdekt u onder meer de oude pastorij, de Duivelsschuur in het gehucht Amelgem, de molen van Amelgem, talrijke oude hoeves en kapelletjes, alsook het natuurgebied Beverbos. 

meer info

Beverboswandeling.
De wandeling door Beverbos begint aan het bufferbekken op het einde van de J. Vanden Broeckstraat in Wemmel. Langs de beek kom je aan een klein wit gebouw dat een pompinstallatie bevat: het rioolwater wordt weggepompt via een buis onder het natuurgebied naar de Zijp. Het regenwater loopt samen met het water van het bufferbekken in de Maalbeek.Het gebouw aan de kleine vijver in Beverbos is Villa Beverbos. Het elzenbos dat aan de rechterzijde ligt, is een groot deel van het jaar overstroomd door de vele bronnen. Er groeien veel gele lis, dotterbloemen en wilde hop. Aan de overzijde van de Jagersweg leidt een takkenril je langs een voormalige stortplaats naar een groot grasland. Via trapjes door de weiden en akkers ga je naar de Zijp. Aan de brug over de Maalbeek sla je rechtsaf en loop je door het elzen-populierenbos. Aan de volgende brug over de Maalbeek sla je linksaf en kom je aan de Jagersweg. Je komt opnieuw voorbij een nat hooiland met veel bloemen. Wat verder kom je terug aan de kleine vijver van Villa Beverbos.

meer info

Parken en tuinen fietsroute

Start aan de plantentuin van Meise en fiets door het Beverbos naar het park en kasteel van Wemmel.  Geniet van het prachtig uitzicht op Brussel vanop de Heirbaan in Oppem.  Passeer het standbeeld van Eddy Merckx in Wolvertem

meer info

Wandelrouteplanner:

Op de website van de Provincie Vlaams Brabant vind je een handige wandelrouteplanner. Zo kan je zelf je route uitstippelen.
Ontdek het hier.