Uit het centrum

Ook GC de Zandloper trekt het zich aan

08/02/23

We trekken niet alleen een extra dikke trui aan maar we blikken ook terug op onze renovatiewerken. Ondanks dat de werken wat langer geduurd hebben dan verwacht, zijn we blij om de impact te zien van de renovatiewerken.

Het Zandloperteam

In 2020 startten de renovatiewerken – met een kleine coronapauze – waarbij er extra isolatie werd voorzien in het dak en in de gevelstructuur. Tijdens deze werken werden er in totaal ook 190 zonnepanelen (elk 370 Wp - tesamen goed voor 70.300 Wp) geplaatst. Daarnaast stapten we ook over naar energiezuinigere ledverlichting met detectie in de publieke ruimtes. Zo wordt onnodig verbruik vermeden. En dankzij de omschakeling naar een digitale aansturing verwarmen we enkel waar nodig is.

Nu kijken we nog uit naar de nieuwe buitenramen en -deuren die voor extra isolatie zullen zorgen.

Medewerkers Sandra en Silke gingen de uitdaging van Frank aan en trokken zoveel mogelijk truien aan. Zo kwam Sandra aan een totaal van 17 truien en Silke 15.

Silke & Sandra

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  Sigrid De Geyter, coördinator expertisecentrum dementie Vlaams-Brabant

  Sigrid De Geyter, coördinator expertisecentrum dementie Vlaams-Brabant

  07/03/23

  Sigrid De Geyter (50) uit Sint-Genesius-Rode is een expert in dementie. In 2021 werd ze coördinator van Memo, het regionaal expertisecentrum voor dementie in VlaamsBrabant. ‘In Halle-Vilvoorde is er nood aan meer ondersteuning en zorg op maat voor mensen met dementie.’

 • Gemeenschapskrant
  Lander Severins en Myrthe Van Velden

  Lander Severins over zijn relatie met Myrthe Van Velden

  07/03/23

  Lander Severins en Myrthe Van Velden vormen samen het cabaretgezelschap Grof Geschud en delen een verleden als koppel. Dat leverde het gelauwerde theaterstuk Broeden op. Ze analyseren daarin hun breuk tot op het bot. Met muziek, humor en een perfecte timing. ‘We maken de breuk herkenbaar en behapbaar, maar ook gevaarlijk dichtbij’, vertelt Lander.

 • Gemeenschapskrant
  Anke Vertongen van café 't Hoekske

  De zaak Vertongen

  07/03/23

  Sommige ondernemingen zijn een familiezaak. Hoe is het om een zaak te runnen met familieleden en ze op een gegeven moment aan zoon of dochter door te geven? Deze maand bezochten we Café Op ’t Hoeksken of de zaak Vertongen.