Uit het centrum

Vernissage: Julia Helber - Terug naar de Belle Epoque

23/11/23

Donderdag 14 december kan je de fotografe ontmoeten tijdens de vernissage. Om 19u opent dichter Steven Graauwmans de fototentoonstelling.

© Julia Helber

In het rusthuis Belle Epoque wonen oude mensen en een hondje in afgeleefde kamers. De fotografe Julia Helber focust in deze Belle Epoquereeks op de laatste fase, aan het einde van een lang mensenleven. Helbers beelden zijn een reflectie over tijd, wachten en vergankelijkheid. Achter elk universeel verhaal en de illustratie van het abstracte idee schuilen portretten van echte mensen die vrienden werden van de fotografe.

woensdag 6 december tot vrijdag 22 december – GC de Zandloper
gratis toegang

i.s.m. het Fotografiecircuit

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature stafmedewerker

  15/02/24

  Als stafmedewerker bij GC de Zandloper ben jij de spil die de school- en familieprogrammatie vormgeeft en gemeenschapsvormende projecten moeiteloos laat draaien. Vergroot ons netwerk, trek nieuwe samenwerkingspartners aan en ontwikkel initiatieven voor de integratie van anderstaligen. Ben jij de creatieve denker en efficiënte doener die we zoeken?

 • Gemeenschapskrant

  Henk Rijckaert over de apocalyps: lachend de ondergang tegemoet

  29/01/24

  Voor het einde van de wereld eraan komt, heeft Henk Rijckaert nog een flinke to-dolijst af te werken: zijn dochter door haar examens helpen, zijn YouTube-kanaal ‘Koterij’ voorzien van leuke content, een Maker Faire organiseren in Gent en op tournee gaan met zijn nieuwe show Apocalyps, onder meer in Wemmel.

 • Gemeenschapskrant

  Wemmel internationaal: van Cannes naar de Obberg

  29/01/24

  In 2006 ruilde Sandra Sezalory de zonovergoten, tot de verbeelding sprekende omgeving van Cannes in voor België. Via gemeenschappelijke vrienden had ze haar toekomstige man Steve leren kennen, en die had stevige wortels in Brussel.