Uit het centrum

Vitamine OK - leuke ouder-kindmomenten

01/11/22

Vitamine OK zijn activiteiten voor ouders met kinderen tussen 4 en 10 jaar. Kom 1 x per maand samen met andere duo’s genieten van een fijn ouder-kindmoment in het Nederlands. Spreek je thuis een andere taal dan Nederlands met je kind? Geen probleem, ook dan ben je welkom!

©Pixabay ©canva

Voorleesuurtje: kleuren (4 tot 7 jaar) – 19/11/2022

Wat vind jij de mooiste kleur? Hou je van rood? Of groen? We luisteren samen naar een verhaal over kleuren en spelen daarna spelletjes.

locatie: Bib Wemmel 
gratis 


Yoga (4 tot 10 jaar) – 17/12/2022

Tijdens een workshop ouder-kindyoga staat samen zijn centraal. Door de drukke agenda’s is er soms geen tijd voor persoonlijke aandacht voor elkaar. Tijdens deze workshop maak je bewust tijd voor elkaar. Je doet samen yoga. Naast, onder, op én met elkaar!

9.30-10.30 uur: 4-6 jaar
11.00-12.00 uur: 7-10 jaar
locatie: GC de Zandloper 
5 euro per duo (=ouder+kind) 
Meer info en tickets

Heiligen zijn helden (6 tot 10 jaar) – 21/01/2023

Kinderen en (groot-)ouders ontdekken samen de wereld van heiligen en helden. We vertrekken vanuit afbeeldingen van ‘heiligen’ met hun specifieke attributen. Een moderne held heeft andere dingen nodig. Misschien wel dingen die we volledig nieuw uitvinden? We maken onze eigen magische attributen en worden zelf een held!

9.30 -10.30 uur : 6-7 jaar 
11.00-12 uur: 8-10 jaar 
locatie: GC de Zandloper 
5 euro per duo (=ouder+kind) 
Meer info en tickets

Voorleesuurtje: carnaval (4 tot 7 jaar) – 4/02/2023

Hoe ga jij je verkleden tijdens carnaval? Misschien in een indiaan of een olifant? We luisteren samen naar een carnavalsverhaal en spelen daarna verkleed spelletjes.
Iedereen mag verkleed naar het voorleesuurtje komen!

locatie: Bib Wemmel 
gratis 

Magie (7 tot 10 jaar) – 4/03/2023

Deze bijzonder sfeervolle workshop laat de deelnemers anders kijken naar magie. Je ziet een korte flitsende show van een professionele goochelaar. Daarna deelt de goochelaar enkele van zijn grootste geheimen met jullie.
Je werkt met diverse attributen en materialen zoals: kaarten, munten,  elastieken, pennen, en nog veel meer. Je leert gedachten lezen, hoe je keer op keer een weddenschap kunt winnen, en een klein beetje toveren.

locatie: GC de Zandloper 
5 euro per duo (=ouder+kind) 
Meer info en tickets

Georganiseerd door vzw ViTAAL, Bib Wemmel en GC de Zandloper.

Vitamine OK

Schrijf hier in voor de activiteiten in de Zandloper 

Meer nieuws

 • Uit het centrum

  Het nieuwe seizoen is in aantocht!

  23/05/23

  Met veel goesting zijn we aan de slag gegaan om opnieuw een buitengewoon en gevarieerd cultureel aanbod samen te stellen voor jou. Op zaterdag 10 juni start onze abonnementenverkoop.

 • Gemeenschapskrant
  Uit het centrum

  Randatlas slaat zijn tenten op in Wemmel

  08/05/23

  Heb je al gehoord van het project Randatlas? Drie jaar lang trekt De Kleine Expeditie vzw rond in de Rand, op zoek naar de verhalen van de mensen die hier vandaag wonen, leven en werken. Inwoners van Wemmel krijgen van 10 tot 14 mei de kans om hun verhalen te delen en andere inwoners te ontmoeten.

 • Uit het centrum

  Hoera, het nieuwe ticketsysteem is online!

  26/04/23

  We zijn overgeschakeld naar een nieuw systeem. Vanaf nu kan je weer zelf tickets bestellen!