Gemeenschapskrant Uit het centrum

Vorming: De Digidokter

01/09/22

Digitale technologieën zijn stilaan onmisbaar om te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Om mensen te helpen hun weg te vinden op hun computer, op het internet, of in het ruime aanbod van apps op de smartphone, is er nu de Digidokter.

De Digidokter is een specialist die jou gratis op weg helpt. Hij passeert dit najaar drie keer in Wemmel om je in toegankelijk Nederlands te helpen. Iedere laatste dinsdag van de maand, in café Cultuur Bar-Bar van de Zandloper, kan je je toestel meenemen en de Digidokter vragen hoe je iets moet opzoeken, downloaden of versturen, hoe je met Facebook of Instagram werkt, welke nieuwe smartphone voor jou een goede keuze zou zijn, enzovoort. Wel opgelet: voor herstellingen van kapotte toestellen kan je niet bij de Digidokter terecht. 

 • dinsdag 27/09, 25/10 en 29/11
 • Start: 19 uur -  einde: 21 uur
 • Plaats: GC de Zandloper – Cultuur Bar Bar
 • Prijs: gratis

Tekst: Michaël Bellon
Uit: zandloper september 2022

meer info

 • Vormingen en vrije tijd

  Digidokter

  i.s.m. Avansa

  GC de Zandloper
 • Humor

  Guga Baúl en Jonas Van Thielen

  Badje vol met stroop

  do 09 februari 2023, 20:00–21:15
  GC de Zandloper, Theaterzaal
 • Theater

  De zugezeide zeeke

  Brussels Volkstejoêter

  za 18 februari 2023, 20:00–21:45
  zo 19 februari 2023, 15:00–16:45
  GC de Zandloper, Theaterzaal

Meer nieuws

 • Uit het centrum
  Het Zandloperteam

  Ook GC de Zandloper trekt het zich aan

  08/02/23

  We trekken niet alleen een extra dikke trui aan maar we blikken ook terug op onze renovatiewerken. Ondanks dat de werken wat langer geduurd hebben dan verwacht, zijn we blij om de impact te zien van de renovatiewerken.

 • Gemeenschapskrant

  Sopraan Noémie Schellens over La Serenata

  06/02/23

  In het zuiden van Italië is de traditie van La Serenata nog springlevend: met de gitaar de liefde en het leven bezingen onder het balkon van de aanstaande bruid. Sopraan Noémie Schellens, gitarist Maarten Vandenbemden en verteller-zanger Pieter Embrechts doen het op hun manier in de Sint-Servaaskerk.

 • Gemeenschapskrant

  De platenkast van: Gerre Debraekeleer

  06/02/23

  Weinig mensen kunnen zonder muzikale omkadering door het leven. Wat betekent muziek voor jou? Elke editie werpen we een blik op de platenkast (of de Spotify-playlist, zo je wil) van iemand met een bijzondere passie voor een genre, artiest of band, of voor muziek in het algemeen. Vandaag: Wemmelaar Gerre Debraekeleer (1990).