submenu

programma - vorming

Kookworkshop Ramen - Ramen: Japanse noedelsoep

uitverkocht
Ramen is de laatste jaren enorm populair aan het worden naast sushi uit Japan. Deze maaltijdsoep bestaat uit een bouillon, de noedels en verschillende smaakmakers (vlees, vis, groenten...). Tijdens deze workshop bereiden en proeven we verschillende soorten van deze lekkere maaltijdsoep.
25 nov
19.00 uur

Kookworkshop Pintxos - Pintxos: baskische tapas

uitverkocht
Pintxos of Pinchos zijn hapjes, vaak op een stukje brood op een stokje. Pincho komt van het Spaanse woord picar wat letterlijk een beetje pikken betekent. Het is de Noord- Spaanse versie van de tapas. Tijdens de workshop zullen we een 10-12 verschillende Pintxos klaarmaken en proeven.
16 dec
19.00 uur

vegetarische klassiekers - kookworkshop

nieuw
Balletjes in tomatensaus, vol au vent, stoverij, Gentse waterzooi... Wil je eens de vegetarische variant uitproberen van een Belgische klassieker die ook heel lekker kan zijn zonder vlees of vis, dan zal je in deze workshop leren hoe het klaar te maken en te proeven.
20 jan
19.00 uur

Macarons - kookworkshop

nieuw
Het heerlijk luchtige koekje op amandelbasis met een zoete ganachevulling is erg populair en lijkt op het eerste zicht moeilijk om zelf te maken. Maar niets is minder waar. Tijdens deze workshop bakken we zelf de macarons  in verschillende kleuren en bereiden we verschillende soorten vullingen.
17 feb
19.00 uur

Pekelen en fermenteren - kookworkshop

nieuw
Pekelen en fermenteren zijn oude bewaartechnieken die nu terug in opmars komen. In de workshop leren we om zelf groenten te pekelen en te fermenteren, en bereiden we enkele gerechten met gefermenteerde producten.
23 mrt
19.00 uur

West Afrikaans koken - kookworkshop

nieuw
De keuken van Senegal, Gambia, Nigeria is zeer kleurrijk en smaakvol, met slechts een handvol ingrediënten. Jollof rijst, Kip Yassa, Alloco, Thieboudienne zijn enkele van de populaire gerechten uit dit werelddeel.
18 mei
19.00 uur