DUMMIES l dOFt

3de, 4de, 5de en 6de leerjaar

Ons sociaal leven zit vol ongeschreven regels. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend.

Datum

Prijzen

  • tickets: €6,00

Locatie

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Doelgroep

Scholen, lagere school, 2e graad, 3e graad

In DUMMIES zien we twee individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn. Enkel hun instinct rest nog. En dat zou wel eens voor grappige, maar pijnlijke situaties kunnen zorgen... Ze hebben evenveel kans om elkaar te begrijpen. Of botsen ze juist in hun onwetendheid?

DUMMIES is relevant, herkenbaar en toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de drie dummies is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk en de fysieke risico's. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen. Een toegankelijke en humoristische dansvoorstelling waarbij de dummies de klungeligheid van onze doe-het-zelf maatschappij laten zien.

Concept & choreografie: Piet Van Dycke l Dans & spel: Julia Van Rooijen, Georgia Begbie, Piet Van Dycke l Eindregie & muziek: Jonas Vermeulen l Scenografie: Menno Boerdam l Vooronderzoek: Diarmuid Armstrong, Laetitia Janssens, Seppe Bauters l Dramaturgisch advies: Marie Peeters