Fotografie | Els Verschuere

Wanderer

Els’ foto’s verraden een nieuwsgierige blik en een bereidheid tot experimenteren. Ze zoekt visueel spannende beelden waarbij vorm en inhoud elkaar in evenwicht houden.  

Haar actieterrein is de straat, waar ze esthetiek zoekt in de menselijke bedrijvigheid. 

Els Verschuere

Datum

  • wo 08 – ma 27 maart 2023

Prijzen

  • gratis

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Els gaat op pad zonder vooropgezet plan. Ze kijkt en laat de beelden op zich afkomen. In het onverwachte en het toeval ziet ze taferelen. Haar fotografie draait om die vluchtige momenten, verhalen die er een tel later niet meer zijn.  

Begin 2022 maakte ze de reeks Wat ramen vertellen… Op dat moment was het een hele uitdaging om als straatfotografe interessante beelden te maken: het mondmasker verborg elke gelaatsuitdrukking. Maar Els ontdekte een nieuwe wereld, die van reflecties: weerspiegeld kwam de straat opnieuw tot leven. Kleine scènes op straat reflecteerden in etalages en ramen. De kijker ontdekt meerdere lagen in de suggestieve beelden. De non-fictie van het alledaagse straatgebeuren krijgt fictieve kracht. 

De weerspiegelingen verwarren en verrassen tegelijkertijd. Elke foto toont een gelaagdheid, door wat er op de foto staat maar ook door de manier waarop alle elementen het verhaal opbouwen. 

www.instagram.com/photoels3/ 

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

De tentoonstelling is open: 
maandag tot zaterdag: van 9 tot 20 uur
zondag: van 11 tot 15 uur

Els Verschuere
Els Verschuere

Ontdek ook