Fotografie | Luc Vervliet

Les Salines de Guérande

Naast zijn professionele foto opdrachten, speelt het vrije werk een belangrijke rol. Hij concentreert zich vooral op landschappen en minimalistische, abstracte onderwerpen. In 2016 woonde Luc een presentatie over dronefotografie bij en zag de enorme mogelijkheden die dit nieuwe medium bood.

Luc Vervliet

Datum

  • wo 29 maart – ma 24 april 2023

Prijzen

  • gratis

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Luc Vervliet zag de enorme mogelijkheden die dit nieuwe medium bood om landschappen en objecten creatief vanuit een ander camerastandpunt te benaderen. Met het behalen van de licentie van RPAS-piloot was legaal vliegen een feit.

Deze fotoreeks ontstond toen Luc in deze streek op verlof was en er de zoutwinning bezocht. Deze omvat een geheel van kleine uitbatingen die elk beschikken over een ingenieus systeem van kanalen en reservoirs waarin het zoutgehalte van zeewater stapsgewijs wordt verhoogd tot het uitkristalliseert.

Hij werd er getroffen door de grafische lijnen die de verschillende zoutbekkens in het landschap vormden, de structuren van de uitgedroogde aarde en de warme kleuren van het zoute water.

De drone bleek het aangewezen middel om dit onderwerp op een creatieve wijze weer te geven.

www.studio-66.be/photo

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

De tentoonstelling is open: 
maandag tot zaterdag: van 9 tot 20 uur
zondag: van 11 tot 15 uur

Luc Vervliet
Luc Vervliet

Ontdek ook