Hetty Helsmoortel

Missie 22

Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel is een vrouw met een missie. Ze is moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen, maar wil, net als Lieve Scheire, iedereen begeesteren  met haar passie voor wetenschap, op zeer toegankelijke en amusante wijze, via  wetenschapscomedy. 

© KREW

Datum

Prijzen

 • kassa: €20,00
 • voorverkoop: €18,00

Locatie

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Wat moet je op wetenschappelijk vlak onthouden van 2022?  Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag?

Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een theatershow die volledig in het teken staat van de wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in je theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar.

Hetty is een verhalenverteller pur sang. Ze toert met haar theatervoorstellingen door Vlaamse zalen en is auteur van verschillende populariserende boeken voor jong en oud. Daarnaast maakt ze samen met Lieven Scheire de Nerdland podcast, volgt ze als freelancer het wetenschapsnieuws op de voet (o.a. voor VRT NWS) en geeft ze regelmatig duiding op radio, televisie en online. Hetty is ook moderator van debatten, redacteur voor wetenschappelijke tv-programma’s en geeft erg gesmaakte lezingen voor het grote publiek.

Anderzijds is Hetty ook een gedreven ondernemer. Ze is zakelijk leider van Studio heldr. Gepassioneerd door heldere verhalen en geluidsgolven helpen zij je met alle mogelijke aspecten van een podcast of ander audioverhaal. Last but not least: om wetenschap nog dichter bij het grote publiek te brengen stampte ze drie jaar geleden Sound of Science (nu Nerdland Festival) uit de grond, het allereerste openlucht wetenschapsfestival in België. Met bier, worsten, tenten én wetenschap. Een plek waar wetenschap eindelijk de plaats krijgt die ze in onze maatschappij verdient: te midden van de mensen.

© KREW

Meer van dit ...

 • Humor

  Guga Baúl en Jonas Van Thielen

  Badje vol met stroop

  do 09 februari 2023, 20:00–21:00
  GC de Zandloper, Theaterzaal
 • Theater

  Erik Van Looy

  Verslaafd

  do 20 april 2023, 20:00–21:00
  GC de Zandloper, Theaterzaal
 • Humor

  Grof Geschud

  Broeden

  vr 31 maart 2023, 20:00–21:00
  GC de Zandloper, Theaterzaal

Ontdek ook

 • Expo

  Anne Scheers

  Oorlog in Scherpenheuvel

  wo 07 september – ma 03 oktober 2022
  GC de Zandloper
 • Expo
  FC: Sonia De Wit

  Don't dream it's over.

  Sonia De wit

  wo 05 oktober – zo 06 november 2022
  GC de Zandloper
 • Muziek

  Allez Chantez!

  Meezingavond

  do 06 oktober 2022, 20:00–22:00
  GC de Zandloper, Theaterzaal