Mijn leven is een circus l film

3de graad

Als je vader een clown is, draait het leven dan enkel om grappen en lachen? Niet voor Laura. Ze is een goede leerling die droomt van een degelijke school, ver weg van die brakke woonwagen. Haar vader heeft een hekel aan alles wat netjes en georganiseerd is. Zelfs een keurig gesmeerde boterham wekt zijn afschuw. Kan hij aanvaarden dat zijn dochter haar eigen dromen najaagt, ook als die erg verschillen van de zijne?

Datum

Prijzen

  • €4,00

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Grimbergen

Doelgroep

Scholen, lagere school, 3e graad

‘De film is geïnspireerd op mijn jeugd. Mijn vader was acteur, clown, kunstenaar en eeuwige rebel. We toerden in een omgebouwde schoolbus, maar intussen droomde ik van het gesettelde leven van mijn klasgenoten,’ zegt regisseur Miryam Bouchard. Circussen en clowns zijn vaak luidruchtig en schel, maar Bouchard pakte het heel anders aan. Ze greep terug naar de oude circustradities, die draaien rond poëzie, muziek en magie.

Deze film kadert in De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in Grimbergen (van 1 tot 10/10/2022)

een film van Miryam Bouchard, 2020, Canada, Frans gesproken en Nederlands ondertiteld
thema’s: Anders zijn, Conflicthantering, Gezin en familie, Identiteit (ik en de wereld), Onderwijs, Sport, muziek en zelfexpressie, Volwassen worden, Waargebeurd