Vlaams Feest

NCRW

NCRW organiseert in samenwerking met de Zandloper het Vlaams Feest. 2 jaar stak Corona stokken in de wielen maar ons Vlaams Feest is terug.
 

Datum

Prijzen

  • op voorhand inschrijven : €16,00
  • ter plaatse betalen: €20,00

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

 

Na twee jaargangen waarin corona een stokje stak voor de feestelijkheden, kan de Vlaamse gemeenschap terug haar feestdag vieren. In Wemmel organiseren de Nederlandstalige cultuurraad (NCRW) en gemeenschapscentrum de Zandloper op zondag 3 juli een viering met alles erop en eraan. De 11 juliviering in Wemmel wordt traditioneel al in het eerste weekend van juli georganiseerd, zodat mensen ook de gelegenheid hebben om de feestelijkheden rond de Vlaamse feestdag in Brussel bij te wonen.
Uitvalsbasis is de binnenkoer van de pas gerenoveerde Zandloper. Daar kan je om 14.30 uur deelnemen aan een wandeling of een fietstocht. ‘De wandeling van zeven kilometer loopt zoveel mogelijk door het groen’, belooft NCRW-voorzitter Lieve Verbeeck. ‘En omdat mensen tijdens corona weer hun fiets hebben ontdekt, organiseren we ook een fietstocht van een twintigtal kilometer.’

Daarna is er tijd voor muziek, met om 17 uur een optreden van de groep PassePartoe, die met gitaar, fluit, percussie, contrabas, accordeon en vierstemmige zang liedjes brengt die gaan van Eenzaam zonder jou tot De Stille Kempen van hits van De Kreuners tot nummers van Stan van Samang.

Het feestcomité rekent op veel volk. Lieve: ‘Voor corona konden we rekenen op meer dan honderd mensen. Laat ons hopen dat die het niet ontwend zijn, en allemaal blij zijn dat we weer mogen samenkomen.’ Als aanmoediging, om praktische redenen, en ook om de 50e verjaardag van de NCRW al wat te vieren, kunnen deelnemers dit jaar al vooraf inschrijven voor de barbecue die de Cultuur Bar Bar verzorgt en waarmee de feestelijke namiddag om 18u wordt afgesloten. Die kost dan maar 16 euro in plaats van 20 euro. 

programma:

14.30 uur - Wandelen (7km) en fietsen (20km) start om 14.30 uur
17 uur - Muziek: de groep PassePartoe
18 uur - Barbecue: verzorgd door de cultuur Bar-Bar

Bestellen kan op 2 manieren ten laatste tegen 20 juni
- Je zendt een mail naar vlaamsfeestwemmel@gmail.com en je krijgt van ons alle informatie om je bestelling en betaling uit te voeren.
- Je kan ons bereiken via telefoon:  0477 706 729
We geven je dan de volledige informatie

Maak het jezelf en ons gemakkelijk, bestel op voorhand.

Ontdek ook