submenu

Recepten - Witloof in hespenrolletjes met kaassaus

WITLOOF IN HESPENROLLETJES MET KAASSAUS

Moeders recept voor 6 rolletjes

Ingrediënten

  • 1 kg witloof (6 kroppen)
  • 6 sneden gekookte ham
  • ½ liter melk
  • 200 gr gemalen kaas
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

  • Zorg ervoor dat de kroppen niet te dik zijn en was het witloof.
  • Smelt een klontje boter in een kookpot, leg de kroppen erin, voeg peper, zout en noodmuskaat toe. 
  • Zet een deksel op de pot en laat op een zacht vuur stoven tot het witloof gaar is. 
  • Laat het witloof goed uitlekken zodat al het vocht verwijderd is (een paar uur).
  • Rol de kroppen witloof in de sneden gekookte ham en leg ze in een ingevette vuurvaste schotel.
  • Smelt boter in een pan, haal van het vuur en roer er met een garde de bloem onder tot een gladde pasta. 
  • Voeg al roerend de melk, nootmuskaat, zout en peper toe.
  • Zet de saus terug op het vuur en breng onder voortdurend roeren de gemalen kaas in de saus. 
  • Giet de saus over de witloofrolletjes en strooi er de resterende kaas over.
  • Zet de schotel in de oven (200°) gedurende een half uurtje tot er een goudgeel korstje ontstaat.
  • Dien dit op met wat puree of natuuraardappelen.


Smakelijk!

Uit: zandloper maart 2020
© Tine De Wilde