submenu

Recepten - Halloumniburger

Pieter Verspecht

Het recept dat Pieter wil aanraden is de halloumiburger: een volledig vegetarische burger met veel smaak, die ook al op het suggestiemenu van Cultuur Bar Bar stond. ‘Vroeger bestond een burger voor mij uit vlees, wat cheddar, spek, sla, tomaat, augurk en een vettige saus. Nu heb ik dankzij mijn vriendin de halloumiburger ontdekt, de smakelijkste burger die er is.’ Halloumi is een wat zoute Griekse kaas van geiten- en schapenmelk. ‘Als je plakjes halloumi grilt, is de buitenkant mooi gekorst, terwijl de binnenkant mooi zacht blijft. Als je het nog iets knapperiger wil, kan je halloumi ook paneren met panko en frituren. Dat is een iets minder gezonde optie, maar ook heel lekker. Ik hou het meestal bij gewone gegrilde halloumi. Het broodje mag een typisch hamburgerbroodje zijn. Daarop komt eerst wat hummus, gegrilde plakjes courgette, gegrilde plakjes aubergine, de halloumi met wat curry- en lookpoeder, en voor de extra smaken ook wat groene asperges en een licht zoete honingmayonaise. Verse zoete aardappelfrietjes vormen daarbij een goede combinatie.’

Ingrediënten voor vier personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 potje hummus
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 450 g halloumikaas
  • 20 fijne groene asperges
  • 4 zoete aardappelen
  • honingmayonaise
  • curry- en lookpoeder

 

Bereiding halloumiburger

  • Snij de courgette, aubergine en halloumi in dunne schijfjes van ongeveer 2 centimeter.
  • Kook de groene asperges 1 à 2 minuten, zodat ze nog beet hebben.
  • Gril de courgette, de aubergine, de halloumi en de asperges. Leg ze in die volgorde op het hamburgerbroodje, nadat je er eerst de hummus op hebt uitgesmeerd.
  • Werk af met de honingmayonaise en je halloumiburger is klaar.

 

Bereiding frietjes

  • Snijd frietjes van de zoete aardappelen.
  • Bak ze 6 minuten voor in het frietvet op 260 graden en bak ze daarna af op 175 graden. Werk de zoete aardappelfrietjes af met zeezoutvlokken, paprika- en lookpoeder.