submenu

Recepten - Paratha met aardappelvulling

Paratha met aardappelvulling

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

Voor de vulling

  • 2 middelgrote aardappelen, gekookt
  • 1 kleine ajuin in zeer fijne stukjes
  • 1 groene chilipeper in fijne stukjes (optioneel)
  • 2 eetlepels fijngesnipperde koriander
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/8 theelepel rodechilipoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 3 à 4 theelepels boter/olie

Voor het deeg

  • 1,5 kop volkorenbloem
  • 1/4 theelepel zout
  • water voor het kneden
  • 1 à 2 theelepels olie of boter (optioneel)

Bereiding

Deeg

  • Vermeng bloem, olie en zout in een kom en voeg wat water toe.
  • Kneed tot een zacht en glad deeg. Dek de kom af en laat 15 à 20 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 4 à 6 gelijke delen.

Vulling

  • Plet de gekookte aardappelen en doe ze in een kom.
  • Voeg de ajuin, groene chilipeper, gesnipperde koriander, komijnpoeder, rodechilipoeder en zout toe.
  • Vermeng tot een egaal geheel

Paratha

  • Neem twee deegballen en rol ze allebei met de deegrol uit tot een cirkelvormige platte schijf.
  • Leg twee eetlepels van de vulling op één schijf.
  • Leg de andere schijf erbovenop en duw aan de randen zodat je een gesloten rolletje krijgt.
  • Leg het rolletje in een hete pan.
  • Laat één minuut bakken en draai het rolletje dan om. Breng wat olie of boter aan op de halfbakken kant en draai het rolletje opnieuw om. Breng dan ook wat olie of boter aan op de andere kant.
  • Druk beide zijden aan met de spatel terwijl je ze bakt, tot ze mooi goudbruin gevlekt zijn.
  • Serveer met boter, yoghurt of pickles.