submenu

Recepten - Eieren in melksaus

Eieren in melksaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg aardappelen
  • 750 g prinsessenboontjes
  • 8 zachtgekookte eitjes
  • 150 g boter
  • 250 ml melk
  • peper, zout, nootmuskaat volgens jouw smaak

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook ze gaar. Plet ze licht.
  • Maak ondertussen de boontjes schoon, breek ze in twee, en kook of stoom ze beetgaar. Zorg dat de eitjes zachtgekookt zijn zodat het eigeel nog kan uitlopen over het eten. Laat de boter in een pan smelten en bruinen (voorkom met een garde dat ze verbrandt). Voeg de melk toe en laat ze mee opwarmen.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Breek de eieren over de boontjes en de aardappelen, giet dan de melksaus erover.