submenu

Recepten - Stoofvlees

STOOFVLEES

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 g stoofvlees (rund)
  • 2 grote ajuinen
  • 2 flesjes (bruin) bier
  • 2 sneetjes brood
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper, zout, laurierblaadjes, tijm
  • een klontje boter

Bereiding

  • Bak met de boter het vlees kort aan in een braadpan zodat het bruin ziet. Kruid met peper en zout.
  • Snipper de ajuinen en stoof ze mee in de braadpan.
  • Deglaceer de braadpan met wat bier en maak de aanbaksels los.
  • Breng het vlees daarna over in de stoofpot met de uien, ook het braadvocht en de aanbaksels.
  • Zet de ajuinen en het vlees in de stoofpot helemaal onder met de rest van het bier.
  • Voeg verse takjes tijm en blaadjes laurier toe, eventueel samengebonden met keukentouw om alles later makkelijk te verwijderen.
  • Voeg de sneetjes brood en de mosterd toe.
  •  Laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.