submenu

Recepten - Biscuittaart met mokkaroom

Biscuittaart met mokkaroom

Benodigdheden biscuit

  • 150 gram gewone witte bloem
  • 200 gram griessuiker
  • 5 eieren
  • ½ pakje bakpoeder
  • 50 ml water


Bereidingswijze

  • Klop de eieren en de suiker met de keukenrobot op tot een romige massa, samen met het water.
  • Zift de bloem en meng de bloem handmatig beetje bij beetje onder de massa. Voeg op het laatst het bakpoeder toe.
  • Smeer een bakvorm (26 cm) in met margarine en beleg met boterpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het deeg gedurende 40 minuten op 170 °C. Open de oven niet tijdens het bakken.


Benodigdheden voor de mokkaboterroom

  • 200 g boter
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 100 mg heel warm koffie-extract


Bereidingswijze

  • Meng alles met een elektrische mixer tot het geheel stijf wordt.
  • Snijd de afgekoelde biscuit in twee en versier met de mokkaroom (midden, zijkanten en bovenkant).
  • Voeg langs de kanten hagelslag toe en versier naargelang van de gebeurtenis.
  • Je kan de biscuit ook versieren met slagroom: klop 250 mg slagroom en 100 g bloemsuiker tot de slagroom stevig wordt (maar niet te lang). Voeg naar believen fruit toe.