submenu

Recepten - Broccolitaart

Christiaan en Billie Vansteenkiste

Ingrediënten voor het deeg (als je dat graag zelf maakt)

  • 300 g bloem
  • 150 g zoutloze boter
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels water

Bereiding

  • Doe alles in een kom en roer het even samen.
  • Kneed.
  • Als het wat te droog is, doe je er wat water bij.
  • Pak de bol deeg in in folie en leg hem 30-60 minuten in de koelkast.

Ingrediënten voor de vulling

  • 50 g spek (in reepjes)
  • 350 ml melk
  • 6 eieren
  • verse oregano
  • een snuifje zout
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 250 ml room
  • 75 g parmezaan (rasp hem zelf, dat is echt beter)
  • 150 g bloem
  • boter (koud, uit de frigo)

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en kook de broccoli kort. Billie mag geen zout eten, dus wij doen het zonder, maar het mag er zeker in.
  2. Bak wat spekjes in een pan.
  3. Klop de eieren en de melk samen goed los.
  4. Doe er de room en 75 g parmezaan onder.
  5. Rol het deeg uit in de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Leg de broccoli, oregano en spekjes op het deeg. Giet het eimengsel erover.
  7. Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven.