Marc Bevernage exposeert - Fotoclub De Korrel

Fotoclub de Korrel

Marc Bevernage is de zevende fotograaf van fotoclub De Korrel, die zijn werken tentoonstelt in wzc Hestia.
Hoe het begon? Tijdens een exploratietocht op de zolder van het grootouderlijk huis ontdekte hij de donkere kamer van zijn grootvader, een fervent fotograaf van zijn tijd. Hij ontdekte zijn porseleinen schaaltjes om te ontwikkelen en fixeren, het lichtdichte kastje met nog fotopapier van de jaren ’20 van vorige eeuw, een dakvenster met rood glas . Het magische van dit alles zette hem aan om daar mee te experimenteren. De passie voor het fotograferen had hem in zijn greep. Samen met een vriend stichtten zij als tieners, een fotoclub om hun ervaring door te geven.
Het “donkerekamerwerk” in kleur en zwart-wit was zijn passie, deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland was een dagelijks gegeven, de resultaten zorgden voor de nodige motivatie. Veel later ging hij zich toeleggen op de oude “ edele procedés” zoals gomdruk, cyanotype, broomoliedruk, zoutdruk e.a. zoals het nat collodium procedé. Het ambachtelijke en karakteristieke van deze procedés gaf hem veel voldoening door het bekomen van unieke resultaten. Het eigenhandig ontwerpen en bouwen van midden- en grootformaatcamera’s in hout was een uitvloeisel van zijn interesse voor de “camera obscura”, met als eindpunt een panoramische camera voor het maken van 360° opnamen op film.
Nu fotografeert hij vooral digitaal, met nadruk op een minimalistische compositie, zijn leuze is “ less is more ”. Fotografie gaat zijn inziens vooral om “ het zien ” , spelen met “ het licht ” en het juiste moment van de opname. Met welk toestel men fotografeert doet er meestal niet toe , uitgezonderd enkele speciale disciplines. Het is het resultaat dat telt en de emotie die het bij de mensen teweeg brengt. De meest simpele gaatjescamera ( pinhole camera) kan verbluffende opnames creëren.
Deze tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 7/10/23 tot 28/2/24 in de cafetaria (13h tot 18h) van wzc Hestia, Zijp 20, 1780 Wemmel.

Datum

  • za 07 oktober 2023 – wo 28 februari 2024

Prijzen

Leden: Gratis
Niet-leden: Gratis

Locatie

Armonea wzc Hestia
Zijp 20
1780 Wemmel