Natuurpunt Wemmel vzw

Kan jij ook zo genieten van onze prachtige natuur? Dan is Natuurpunt iets voor jou. Met een hart voor de natuur organiseren zij tal van leuke activiteiten.

Natuurpunt is de grootste natuurvereniging van Vlaanderen en beschermt al meer dan 50 jaar planten ,dieren en hun natuurlijke omgeving. De zetel is gevestigd in Mechelen. De vzw telt regionale organisaties en lokale afdelingen.

De lokale Afdeling Wemmel maakt sinds april 2020 deel uit van de nieuw opgerichte regionale Natuurpunt Noord-West-Brabant. Voordelen van de regionale NW-Brabant zijn: regionale communicatie, grensoverschrijdende samenwerking, uitlenen van materialen, grote publieksactiviteiten organiseren, studieopdrachten en opleidingen organiseren, meer aandacht voor belangrijke beleidsdossiers, grotere natuurgebieden waar er zowel plaats is voor de natuur zelf als voor recreatie, ...

Uw steun is welkom en wordt lid van Natuurpunt voor 30 euro per jaar ( de ganse familie) zodat je geniet van de fiets- en wandelgids, het 4x per jaar natuurblad, wandelingen en fietstochten, aankopen in de Natuurpunt winkel, korting bij partners en download gratis de wandelkaartjes en vogelgeluiden. Je ontvangt ook de lokale nieuwsflits van onze afdeling.
Als nieuw lid ontvang je thuis het welkomstpakket met daarin de fraaie fiets- en wandelgids in de mooie natuurgebieden van België .
Afdeling Wemmel is tevens een erkende vereniging door de gemeente en door de NCRW ( Nederlandse Culturele Raad Wemmel)