FRANKLIN.

Ode aan Aretha

Een bende topmuzikanten brengt de magie van Aretha Franklin naar de Zandloper. Verschillende bandleden spelen bij o.a. Clouseau, Laura Tesoro of Selah Sue. Maar in 'FRANKLIN.' hoor je hun passie voor retro & soul. Drie frontvrouwen (Emilie Leysen, Dunja Mees en Sarah Devos) maken van dit gebeuren een unieke belevenis.

Graag deze info in een andere taal?

Deze pagina is ook beschikbaar in: fr / de / en

Datum

Prijzen

 • kassa: €22,00
 • voorverkoop: €20,00

Locatie

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Dé Queen of Soul, die mag al eens geëerd worden. Drie onstuimige vrouwenstemmen en vier bezielde topmuzikanten brengen ode aan het epische oeuvre van Aretha Franklin. Knallers als ‘Think’, ‘Chain of fools’, ‘Natural woman’, 'Say a little prayer', maar evengoed meer verborgen parels en werk van Aretha zelf komen aan bod. Deze show vol gospel, blues en soul doet je hart trillen en je benen jeuken. Maar vergis je niet, FRANKLIN. is geen alledaagse coverband. De persoonlijke arrangementen, uitgekiende meerstemmigheid en eigen interpretaties van frontvrouwen Emilie Leysen, Dunja Mees en Sarah Devos maken van dit gebeuren een unieke belevenis.

Openhartig, vurig en groovy staat FRANKLIN. gretig klaar om Aretha's ongebreidelde magie naar de Zandloper te brengen. De zevenkoppige band verdiende zijn sporen bij o.a. Clouseau, Laura Tesoro en Selah Sue. Maar hun gezamenlijke passie voor retrosoul en gospel beklinken ze in FRANKLIN.

Toen Aretha Franklin haar laatste adem uitblies op 16 augustus 2018, besefte Emilie Leysen dat ze allerminst zin had om afscheid te nemen van Aretha's muziek. Al van kindsbeen af is ze in de ban van de grote gospel- en soulvrouw, die met haar expressieve stem, haar onstopbare energie en een ongelooflijke muzikale virtuositeit als geen ander de soul belichaamde.  Maar ze voelde dat ze Aretha's verhaal niet alleen kon vertellen. Gelukkig waren de stemmen van Dunja Mees en Sarah Devos in haar geheugen blijven plakken bij vorige muzikale ontmoetingen. Dit was het uitgelezen moment om de drie vrouwen samen te brengen. Ze snuisterden door het gigantische repertoire van de soulgodin en vielen van verbazing in verbazing. Zo veel energie, zo veel goeie, vaak eigen songs en wat een arrangementen!

Bezetting:  

Emilie Leysen, Dunja Mees & Sarah Devos (vocals)
Herre Cambré (drums)
Roberto Mercurio (bas)
Luc Canters (gitaar)
Niels Verheest (toetsen)

Ontdek ook

 • Expo

  expo: fotografiecircuit

  Marilyn De Smet

  wo 01 juni – ma 05 september 2022
  GC de Zandloper
 • Muziek

  14de Jaarmarktfestival

  zo 21 augustus 2022, 16:00
  Grasplein voor het gemeentehuis
 • Expo

  Anne Scheers

  Oorlog in Scherpenheuvel

  wo 07 september – ma 03 oktober 2022
  GC de Zandloper