Over ons

GC de Zandloper in Wemmel is een gemeenschapscentrum van vzw 'de Rand'. GC de Zandloper ondersteunt het plaatselijke verenigingsleven en biedt een kwaliteitsvol cultureel programma aan dat ook de internationale en anderstalige inwoners van de Rand aanspreekt.

Vzw ‘de Rand’ ondersteunt en stimuleert het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse Rand. De vzw draagt bij tot de groei van een open en verdraagzame leefgemeenschap, die vanuit een Nederlandstalige profilering de leefkwaliteit voor de hele bevolking van de Vlaamse Rand bevordert.

Vzw 'de Rand' is het meest zichtbaar dankzij haar zeven gemeenschapscentra. Zes van de centra liggen in een faciliteitengemeente: de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), de Kam (Wezembeek-Oppem), de Lijsterbes (Kraainem), de Moelie (Linkebeek), de Muse (Drogenbos) en de Zandloper (Wemmel). GC de Bosuil (Overijse/Jezus-Eik) vormt hierop een uitzondering.

De gemeenschapscentra ondersteunen het plaatselijke verenigingsleven en bieden een kwaliteitsvol cultureel programma aan dat ook de internationale en anderstalige inwoners van de Rand aanspreekt. De centra ondersteunen de plaatselijke cultuurraden en hebben aandacht voor jeugd en sport. Ze hebben veelzijdige infrastructuur die je voor allerlei activiteiten kunt huren.

In elk van de zes faciliteitengemeenten verschijnt maandelijks een gemeenschapskrant met plaatselijk nieuws en informatie over het gemeenschapscentrum en de Vlaamse Rand. In Overijse publiceert de Bosuil het tijdschrift Blink! in samenwerking met CC Den Blank.