Nieuws

 • Vacature

  Vacature stafmedewerker

  15/02/24

  Als stafmedewerker bij GC de Zandloper ben jij de spil die de school- en familieprogrammatie vormgeeft en gemeenschapsvormende projecten moeiteloos laat draaien. Vergroot ons netwerk, trek nieuwe samenwerkingspartners aan en ontwikkel initiatieven voor de integratie van anderstaligen. Ben jij de creatieve denker en efficiënte doener die we zoeken?

 • Gemeenschapskrant

  Henk Rijckaert over de apocalyps: lachend de ondergang tegemoet

  29/01/24

  Voor het einde van de wereld eraan komt, heeft Henk Rijckaert nog een flinke to-dolijst af te werken: zijn dochter door haar examens helpen, zijn YouTube-kanaal ‘Koterij’ voorzien van leuke content, een Maker Faire organiseren in Gent en op tournee gaan met zijn nieuwe show Apocalyps, onder meer in Wemmel.

 • Gemeenschapskrant

  Wemmel internationaal: van Cannes naar de Obberg

  29/01/24

  In 2006 ruilde Sandra Sezalory de zonovergoten, tot de verbeelding sprekende omgeving van Cannes in voor België. Via gemeenschappelijke vrienden had ze haar toekomstige man Steve leren kennen, en die had stevige wortels in Brussel.

 • Gemeenschapskrant

  Het Zandloperteam: Dimitri Thoelen

  29/01/24

  Het team van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Veel Wemmelaars hebben hen al gezien, maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Deze keer is zaalverantwoordelijke Dimitri Thoelen (46) van Cultuur Bar-Bar aan het woord. Hij woont ook in het gemeenschapscentrum en is de conciërge van de Zandloper.

 • Gemeenschapskrant

  De Platenkast van Kathleen Van Den Brande

  29/01/24

  Kathleen Van Den Brande is een creatieve duizendpoot: deejay en muziekproducer, maar ook projectmanager voor een evenementenbedrijf, socialmediaspecialist, en mede-uitbaatster van het clubhuis van de Brusselse Tennisclub BTC.

 • Uit het centrum

  Ook Vitamine OK in 2024

  09/01/24

  Ook in 2024 organiseren we activiteiten van Vitamine OK: fijne en taalstimulerende ouder-kind-momenten. Daarvoor werken we samen met de bibliotheek van Wemmel en vzw Vitaal!

 • Gemeenschapskrant

  Wemmel internationaal

  29/11/23

  Hij, een student uit Medellín, Colombia. Zij, een echte Brusselse die voor haar studies uitwijkt naar het buitenland. Op de luchthaven van San Francisco lopen ze elkaar in 2000 tegen het lijf en de rest is geschiedenis.

 • Gemeenschapskrant
  Gili

  Mentalist Gili brengt ‘beste show ooit’

  29/11/23

  In zijn negende zaalshow Raar, hè?! brengt comedianmentalist Gili de beste en geestigste acts uit al zijn voorgaande shows samen in wat hij zelf zijn beste show ooit noemt.

 • Gemeenschapskrant

  De platenkast van Patrick Wuytens

  29/11/23

  Als gitarist van de Wemmelse eighties-coverband 80 Trolls heeft Patrick Wuytens een bovengemiddeld oor voor muziek, maar is hij ook een pleitbezorger voor meer live speelplezier. ‘Ik hoop dat de jeugd weer meer in bandjes gaat spelen.’

 • Gemeenschapskrant

  Fotowedstrijd: Fotoclub De Korrel bestaat 25 jaar

  29/11/23

  De Wemmelse fotoclub De Korrel viert in februari haar 25e verjaardag met een grote groepstentoonstelling en een weekend vol activiteiten voor een groot publiek. Wie wil, kan ook meedoen aan een fotowedstrijd die Wemmel in beeld brengt.

 • Uit het centrum

  Vernissage: Julia Helber - Terug naar de Belle Epoque

  23/11/23

  Donderdag 14 december kan je de fotografe ontmoeten tijdens de vernissage. Om 19u opent dichter Steven Graauwmans de fototentoonstelling.

 • Gemeenschapskrant

  Steven Solo speelt PONG (familievoorstelling 6+)

  07/11/23

  Met het succesvolle PONG maakte percussionist en elektronicawizzard Steven Solo de combinatie van een slagwerkperformance, een theatershow, een computerspel en een deejayset.