Nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Lennert Van Belle

  16/11/22

  Wie gaat eten in de Cultuur Bar-Bar van de Zandloper of van cultuurcentrum Strombeek, maakt kennis met de lekkere en gevarieerde brasseriekeuken van chef-kok Lennert Van Belle. Hij doet ons een van zijn vele recepten cadeau.

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten - vervangingscontract

  15/11/22

  Ben of ken jij de deeltijdse (eind)redacteur gemeenschapskranten die we zoeken voor de periode januari 2023-juni 2023? Lees verder!

 • Gemeenschapskrant

  De Rand is een economische topregio

  04/11/22

  Wat betekent de Rand als economische regio? Veel, zo blijkt. Het is een productieve en welvarende regio, goed voor 8,7 % van de totale bruto toegevoegde waarde van het hele Vlaamse Gewest

 • Gemeenschapskrant

  Carlo Wilmots

  04/11/22

  De Stuurgroep van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Maar wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de Stuurgroep aan het woord. Carlo Wilmots (53) is deze maand aan de beurt.

 • Gemeenschapskrant

  De adviesraden

  04/11/22

  De vorige gemeenteraadsverkiezingen waren in 2018 en de volgende pas in 2024. Hebben Wemmelse burgers ondertussen dan helemaal geen inspraak in het gemeentebeleid? Toch wel. In de verschillende adviesraden krijgen burgers inzage in belangrijke beleidsdossiers, en kunnen ze zowel het schepencollege als de gemeenteraad advies geven op verschillende domeinen.

 • Gemeenschapskrant

  Nationale Bank bouwt sterk beveiligd cashcenter in Relegem

  04/11/22

  Met de kaart of met de telefoon betalen wint aan populariteit, maar toch is er nog altijd veel cash in omloop. Vanaf eind 2024 zal het hart van het Belgische contant geld in Relegem kloppen. De Nationale Bank bouwt daar momenteel immers haar nieuwe cashcenter.

 • Gemeenschapskrant

  Comedian Bas Birker en cabaretier Pieter Verelst

  04/11/22

  De ene is eerder stand-upcomedian en de ander eerder cabaretier. Toch hebben Bas Birker en Pieter Verelst heel wat raakpunten. Zo staan ze straks allebei met hun nieuwe avondvullende show in de Zandloper.

 • Uit het centrum

  Energiemaatregelen

  03/11/22

  Ook wij - de Zandloper - voelen de energiecrisis. We willen je ervaring bij ons zo fijn mogelijk maken. Daarom informeren we je graag over de maatregelen die wij nemen. 

 • Uit het centrum

  Vitamine OK - leuke ouder-kindmomenten

  01/11/22

  Vitamine OK zijn activiteiten voor ouders met kinderen tussen 4 en 10 jaar. Kom 1 x per maand samen met andere duo’s genieten van een fijn ouder-kindmoment in het Nederlands. Spreek je thuis een andere taal dan Nederlands met je kind? Geen probleem, ook dan ben je welkom!

 • Vacature

  Vacature stafmedewerker jeugd

  01/11/22

  Het team taalpromotie zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van kinderen die spelen en informeel leren in de vrije tijd. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om workshops te begeleiden, begeleiders te coachen en verenigingen of organisaties te ondersteunen in een traject. Daarom is op maat kunnen communiceren met én kennis overbrengen op een manier die aansluit bij de leefwereld van jongeren een pluspunt.

 • Uit het centrum

  Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

  31/10/22

  Een heerlijke route langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Wemmel.

 • Gemeenschapskrant
  GK Rand nieuws

  Snel stijgende bevolking zet woningmarkt onder druk

  06/10/22

  Tegen 2040 zal er een half miljoen mensen in de Rand wonen. In vergelijking met 2021 is dat een groei van 13%. De continue instroom van vooral jonge gezinnen met kinderen vanuit het Brussels Gewest verklaart deze groei en verjonging van de bevolking in de Rand. Het verhoogt de druk op het woningaanbod en de woonprijzen in de Rand aanzienlijk.