Nieuws

 • Laura Tesoro

  Tien jaar Laura Tesoro

  31/05/24

  Laura Tesoro staat tien jaar op de planken, en dat viert ze met een zomertour door Vlaanderen. Op vrijdag 7 juni houdt ze halt in de Zandloper. Verwacht een dynamische en energieke show. ‘Aan iedereen die komt kijken: vergeet niet om je dansschoenen aan te trekken! Je zal ze nodig hebben’, lacht ze.

 • Wat is er van de sport? Petanqueclub Wemmel

  27/05/24

  Velen associëren petanque met de geur van pastis op een zomers pleintje in Frankrijk. Maar de meer dan 270 competitiespelers en recreanten van PC Wemmel mikken het hele jaar door op de cochonnet.

 • De Platenkast: Erik Scheerlinck

  27/05/24

  Wemmelaar Erik ‘Enzo’ Scheerlinck is een muziekdier: hij kan geen dag zonder muziek en staat al jaren op de lokale podia. Onder meer als gitarist bij het Sibeljazz Combo en de Wemmelse coverband Scooby Snacks.

 • Wemmel internationaal: Hard werken voor een beter leven

  27/05/24

  Haar liefde voor de Franse taal bracht de Amerikaanse Michele LeVoy in de jaren 1990 van Chicago naar Europa. Na tal van omzwervingen belandde ze samen met haar man en kinderen in Wemmel.

 • Het gereputeerde repetitiekot: Soundbakfestival presenteert lokale muziekhelden

  27/03/24

  De Soundbak? Dat is het gereputeerde repetitielokaal van de Zandloper. De bands die er kind aan huis zijn, kan je op zaterdag 27 april live komen ontdekken en bewonderen tijdens het Soundbakfestival. Iedereen welkom!

 • De bouwstenen van Wemmel: De Kam

  27/03/24

  De Kam in het centrum van Wemmel was zowel een brouwerij, een gerechtsgebouw als een restaurant.

 • Wat is er van de sport? Tafeltennisclub Hurricane

  27/03/24

  De Wemmelse tafeltennisclub Hurricane bestaat al meer dan 50 jaar en zit aan een recordaantal van bijna 150 leden. Zowel recreanten als competitiespelers kunnen er terecht om met veel effect een balletje over het net te slaan.

 • Uitstapje naar de recente geschiedenis: Op zoek naar sporen van Expo 58

  06/03/24

  Tussen 17 april en 19 oktober 1958 bezochten liefst 41 miljoen mensen (!) de wereldtentoonstelling op de Heizel. Had die volksverhuizing ook een impact op Wemmel en vinden we daar vandaag nog sporen van terug? Journalist Freddy Philips zocht het voor ons uit.

 • Platenkast: Filip De Man

  06/03/24

  Filip De Man is huisarts, maar als hij niet naar je hartslag of longen aan het luisteren is, gaat zijn aandacht al
  snel naar muziek. Als violist en muziekliefhebber houdt hij van verschillende genres.

 • Samen zingen tot morgenvroeg

  06/03/24

  Samen zingen. Zouden we dat met zijn allen niet beter wat meer doen? Na het zien van theaterproductie ‘Dag vreemde man’ antwoord je gegarandeerd ‘ ja’ op die vraag.

 • Wemmel internationaal: Bilel Rebah

  06/03/24

  In mei 2023 kwam Bilel Rebah, samen met zijn vrouw en twee kinderen, aan in Wemmel. Tot dan hadden ze altijd in Algerije gewoond. Maar een interessante jobaanbieding voor zijn vrouw deed hen de stap zetten om naar België te verhuizen.

 • Henk Rijckaert over de apocalyps: lachend de ondergang tegemoet

  29/01/24

  Voor het einde van de wereld eraan komt, heeft Henk Rijckaert nog een flinke to-dolijst af te werken: zijn dochter door haar examens helpen, zijn YouTube-kanaal ‘Koterij’ voorzien van leuke content, een Maker Faire organiseren in Gent en op tournee gaan met zijn nieuwe show Apocalyps, onder meer in Wemmel.