Nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Wemmel internationaal

  29/11/23

  Hij, een student uit Medellín, Colombia. Zij, een echte Brusselse die voor haar studies uitwijkt naar het buitenland. Op de luchthaven van San Francisco lopen ze elkaar in 2000 tegen het lijf en de rest is geschiedenis.

 • Gemeenschapskrant
  Gili

  Mentalist Gili brengt ‘beste show ooit’

  29/11/23

  In zijn negende zaalshow Raar, hè?! brengt comedianmentalist Gili de beste en geestigste acts uit al zijn voorgaande shows samen in wat hij zelf zijn beste show ooit noemt.

 • Gemeenschapskrant

  De platenkast van Patrick Wuytens

  29/11/23

  Als gitarist van de Wemmelse eighties-coverband 80 Trolls heeft Patrick Wuytens een bovengemiddeld oor voor muziek, maar is hij ook een pleitbezorger voor meer live speelplezier. ‘Ik hoop dat de jeugd weer meer in bandjes gaat spelen.’

 • Gemeenschapskrant

  Fotowedstrijd: Fotoclub De Korrel bestaat 25 jaar

  29/11/23

  De Wemmelse fotoclub De Korrel viert in februari haar 25e verjaardag met een grote groepstentoonstelling en een weekend vol activiteiten voor een groot publiek. Wie wil, kan ook meedoen aan een fotowedstrijd die Wemmel in beeld brengt.

 • Gemeenschapskrant

  Steven Solo speelt PONG (familievoorstelling 6+)

  07/11/23

  Met het succesvolle PONG maakte percussionist en elektronicawizzard Steven Solo de combinatie van een slagwerkperformance, een theatershow, een computerspel en een deejayset.

 • Gemeenschapskrant

  De platenkast van Victoria Verbelen

  07/11/23

  Victoria Verbelen jaagt haar dromen na. Al sinds de kleuterklas droomt ze ervan om muziek te maken en deejay te worden. En daar lijkt ze flink in te slagen.

 • Gemeenschapskrant

  Mensen uit de Stuurgroep: Els Bogemans

  07/11/23

  De Stuurgroep van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Maar wie zijn de leden en waarom doen ze graag wat ze doen? Els Bogemans (51) is het nieuwste lid van de Stuurgroep.

 • Gemeenschapskrant

  Familiezaken: drie generaties architecten Balcaen

  10/10/23

  Archibal staat voor Architectenbureau Balcaen. Wemmelaar Luk Balcaen is architect van de derde generatie. Huizen tekenen: zijn grootvader Antoine begon er precies honderd jaar geleden mee.

 • Gemeenschapskrant
  The Starlings

  The Starlings tonen al hun kleuren

  26/09/23

  Tom Dice en Kato Callebaut zijn samen The Starlings, en houden tijdens hun Dream in full color-tour halt in de Zandloper. Wij hadden een fijn gesprek met zangeres Kato Callebaut, sinds 2021 ook de officiële wederhelft van Tom Dice.

 • Gemeenschapskrant

  Zandloperteam: Sanae Haddad

  26/09/23

  Het team van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Veel Wemmelaars hebben hen al gezien, maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Deze keer is ‘toeleider’ Sanae Haddad (33) aan het woord.

 • Gemeenschapskrant

  ‘Alsof je met een verrekijker naar de mensheid kijkt’

  28/08/23

  Fijn bezoek in gemeenschapscentrum de Zandloper: De Roovers presenteren er eind deze maand de try-out van hun nieuwe voorstelling En nu -. Een caleidoscopisch stuk over individuen op zoek naar verbondenheid.

 • Gemeenschapskrant

  Familiezaken: Blije gezichten

  28/08/23

  Hoe is het om een zaak te runnen met familieleden en ze op een gegeven moment aan zoon of dochter door te geven? Deze maand bezoeken we Kelly’s Hair & Beauty Place.