Nieuws

 • Gemeenschapskrant
  202206 GK - Stuurgroep Guido ©Tine De Wilde

  Guido Deschuymere - ‘Altijd verbonden geweest met de Zandloper’

  09/06/22

  De Stuurgroep van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Maar wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de Stuurgroep aan het woord. Dit keer Guido Deschuymere (71). 

 • Gemeenschapskrant
  202206 GK Alexander Andries

  Alexander Andries - ‘Mijn toekomst ligt in Thailand’

  09/06/22

  In 1998 werd de toen 25-jarige Alex Andries voor zijn werk als reisbegeleider naar Thailand gestuurd. Hij zou er één zomerseizoen blijven. Bijna een kwarteeuw later woont hij er nog steeds. Samen met zijn vrouw baat hij een vakantieresort uit op het eiland Ko Samui.

 • Gemeenschapskrant
  202206 GK - Cedric ©Tine De Wilde

  Cedric Baelemans - Signalen van over de hele wereld

  09/06/22

  Wemmelaar Cedric Baelemans is radioamateur. Niet iemand die plaatjes draait voor het lokale radiostation. Wel iemand die radiogolven wereldwijd uitzendt en opvangt. Daarvoor trok hij recent zelfs naar Spitsbergen.

 • Gemeenschapskrant
  202206 GK - Randnieuws ©Filip Claessens

  Politiezones zoeken personeel

  09/06/22

  Politieagent wordt stilaan een knelpuntberoep. Niet alleen bij de federale gerechtelijke politie is er een capaciteitsprobleem, ook zowat alle lokale politiezones in Halle-Vilvoorde zoeken personeel. Ook in de faciliteitengemeenten.

 • Gemeenschapskrant

  ‘De Zandloper is mijn tweede thuis’

  23/05/22

  De stuurgroep van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Maar wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de stuurgroep aan het woord. Silke Hermans (31) is deze maand aan de beurt. Silke Hermans (31) is sinds 2019 lid van de stuurgroep.

 • Gemeenschapskrant

  Oververhitte woningmarkt in de Vlaamse Rand

  04/05/22

  Er beweegt wat op de woningmarkt. Na het coronajaar 2020 viel er in 2021 een forse stijging van de woningprijzen te noteren, met Vlaams-Brabant als sterkste stijger. Die stijging lijkt nu wat af te nemen.

 • Gemeenschapskrant

  Venster op de wereld: Pascale Bicqué

  04/05/22

  In 2010 ruilde Pascale Bicqué Wemmel in voor het Australische Melbourne. ‘De ideale stad om als buitenlander terecht te komen.’

 • Gemeenschapskrant

  Wemmelse Masha Lysenko over de oorlog in Oekraïne

  04/05/22

  ‘Beter sterven dan een slaaf te zijn in een totalitair regime.’ Meer dan op medeleven hoopt de Wemmelse Oekraïense Maria of Masha Lysenko, op een toekomst voor haar land in de democratische familie van de Europese Unie. Ondanks alle onheil gelooft ze dat de kracht van de Oekraïense samenhorigheid hun een betere toekomst zal brengen.

 • Gemeenschapskrant

  Muziektheater De Kolonie en Warre Borgmans over aftakeling en goede vorm

  03/05/22

  ‘We hebben al wat watertjes doorzwommen. We zijn geen 18 meer. Maar we willen nog goed uit de verf komen. Over dat soort dingen gaat de voorstelling.’ Bo Spaenc van Muziektheater De Kolonie gaf Warre Borgmans carte blanche voor een stuk in de reeks straffe vertellers. Het dynamische, muzikale In Topform! is het resultaat.

 • Gemeenschapskrant

  Koken met Dilek Yagmur

  02/05/22

  Dilek Yagmur kookt graag en goed. Toen ze actief was in het oudercomité van de gemeentelijke basisschool, verwende ze de aanwezigen op de activiteiten geregeld met haar gerechten. Wie de Instagrampagina met haar kookkunsten bekijkt, begint te watertanden.

 • Gemeenschapskrant

  Bert Vannieuwenhuyse

  11/04/22

  De Stuurgroep van GC de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de Stuurgroep aan het woord. Dit keer is acteur/theatermaker Bert Vannieuwenhuyse (47) aan de beurt.

 • Gemeenschapskrant

  De eerste verplichte taalscreening bij kleuters

  11/04/22

  Bijna één op vier kleuters die in de Vlaamse Rand schoollopen, hebben onvoldoende Nederlandse taalvaardigheid om aan het eerste leerjaar te beginnen. Dat blijkt uit de resultaten van de eerste Koalatest, de verplichte taaltest in elke derde kleuterklas. We gingen een kijkje nemen in twee scholen uit de zes faciliteitengemeenten.