Nieuws

 • Info- en inschrijvingsdag taallessen Nederlands

  03/07/24

  Wil je graag meer weten over de taallessen Nederlands? Kom dan zeker langs tijdens de info- en inschrijvingsdag!

 • Laura Tesoro

  Tien jaar Laura Tesoro

  31/05/24

  Laura Tesoro staat tien jaar op de planken, en dat viert ze met een zomertour door Vlaanderen. Op vrijdag 7 juni houdt ze halt in de Zandloper. Verwacht een dynamische en energieke show. ‘Aan iedereen die komt kijken: vergeet niet om je dansschoenen aan te trekken! Je zal ze nodig hebben’, lacht ze.

 • Seizoen 2024-2025 vanaf nu online!

  24/05/24

  Dit seizoen hebben we weer een prachtig aanbod vol culturele activiteiten, workshops, voorstellingen en nog veel meer! Of je nu houdt van theater, muziek, kunst of gewoon gezellig samenkomen, er is voor ieder wat wils.

 • Het gereputeerde repetitiekot: Soundbakfestival presenteert lokale muziekhelden

  27/03/24

  De Soundbak? Dat is het gereputeerde repetitielokaal van de Zandloper. De bands die er kind aan huis zijn, kan je op zaterdag 27 april live komen ontdekken en bewonderen tijdens het Soundbakfestival. Iedereen welkom!

 • Party time tijdens Lokale Helden!

  13/03/24

  We presenteren met trots het gloednieuwe Soundbakfestival! Maak kennis met de vijf bands die wekelijks het dak eraf blazen in ons repetitiekot, de Soundbak. Met punk, rock, jazz, blues, ska en meer, knalt er voor ieder wat wils uit de boxen!

 • Fotograaf

  Fotografen gezocht!

  12/03/24

  Fotografiecircuit Vlaanderen zoekt nieuwe fotografen om hun werk tentoon te stellen in 17 cultuurcentra in Vlaanderen waaronder ook bij ons in GC de Zandloper.

 • Ook Vitamine OK in 2024

  09/01/24

  Ook in 2024 organiseren we activiteiten van Vitamine OK: fijne en taalstimulerende ouder-kind-momenten. Daarvoor werken we samen met de bibliotheek van Wemmel en vzw Vitaal!

 • Bedankt voor een geweldige WEMove!

  20/10/23

  Het mindere weer hield jullie niet tegen. Bedankt aan iedereen die gekomen is en aan alle vrijwilligers die ons hebben geholpen om hier een topdag van te maken. Tot volgend jaar?

 • Na een lange periode van renovatie klaar voor een sprankelend nieuw seizoen!

  26/09/23

  Na een intensieve renovatieperiode is GC de Zandloper volledig vernieuwd en klaar om zijn deuren te openen voor een nieuw cultuurseizoen. Het enthousiaste Zandloperteam kijkt uit naar het verwelkomen van het publiek op onze voorstellingen of andere activiteiten. Starten deden we met de film ‘Close’, in een theaterzaal die zowel visueel als functioneel compleet is getransformeerd.

 • NIEUW: WEMove

  19/09/23

  Houd je van spel, sport en plezier? Dan mag je deze unieke namiddag niet missen! Gemeente Wemmel en GC De Zandloper organiseren een gevarieerde sport- en spelnamiddag voor iedereen tussen 6 en 18 jaar.

 • Extraatjes voor onze abonnees

  17/08/23

  Het mag al wat meer zijn voor onze abonnees. De tickets vlogen massaal de deur uit en daarom willen we onze abonnees bedanken met 2 gratis tickets voor een nieuwe voorstelling!

 • Zandloperteam: Sandra Scholiers

  31/03/23

  Het team van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Veel Wemmelaars hebben hen al gezien, maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Deze keer is administratie- en communicatiemedewerkster Sandra Scholiers (46) van het onthaal aan het woord.