Plan Samenleven

Met het Plan Samenleven wil de Vlaamse overheid lokale besturen ondersteunen om samenleven in diversiteit te bevorderen. Vzw ‘de Rand’ werkt hiervoor acties uit via zijn gemeenschapscentra in Wemmel, Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en Wezembeek-Oppem. De centra krijgen hiervoor vanuit de Vlaamse overheid financiële ondersteuning.

In Wemmel krijgen we hiervoor hulp van Sanae Haddad, vzw PIN. Welke acties onderneemt zij?

Brug leggen naar onderwijs

Vanuit de actie ‘brug leggen naar onderwijs’ proberen we een brug te slaan tussen maatschappelijk kwetsbare gezinnen en kinderen, het onderwijs en de gemeenschap (verenigingen, gemeente…).

Sanae gaat in gesprek met de ouders om te ontdekken wat de ideale hobby is voor hun kind(eren). Sanae probeert minstens drie keuzes voor te stellen zodat het kind kan ontdekken welke hobby hij/zij graag doet. Daarna neemt ze samen met de ouders - zodat ook zij participeren in het proces en zelfredzaam worden - contact op met de vereniging of organisatie om het kind of de kinderen in te schrijven. Nadien neemt Sanae nog een keer contact op met de ouders om te kijken of er een klik is met de vereniging.

Oefenkansen Nederlands

Het Nederlands is in de Vlaamse Rand de taal die mensen met elkaar verbindt. We willen met deze actie nog meer inzetten op oefenkansen Nederlands. Sanae helpt mensen om zich in te schrijven voor de NT2-lessen (Nederlands leren).

Kinderen en jongeren in contact brengen met cultuur en sport

Cultuur en sport helpen de bevordering en ontwikkeling van het welbevinden van kinderen. Het is ook een goeie manier om Nederlands te oefenen. Sanae gaat samen met ouders op zoek naar leuke activiteiten, workshops en stages voor hun kind(eren).

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig?

Contacteer Sanae via sanae.haddad@vzwpin.be of 0492 22 83 46.