Grof Geschud

Broeden

Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu ‘Broeden’. Hun relatie heeft niet standgehouden, het duo wel, voorlopig. Wees getuige van het hilarische en ontroerende relaas van deze ex-geliefden.

(c) Live Comedy

Datum

Prijzen

  • kassa: € 18,00
  • voorverkoop: € 16,00
  • Groep (=prijs groot abo): € 14,00

Locatie

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

‘Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling ‘Lijmen’ de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen.

De Standaard (****)

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd en leverden ze een "eerste uitzonderlijke, evenwichtige en mooi gecomponeerde voorstelling af" volgens de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten:  “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury.

Sinds november 2021 is Grof Geschud nu met hun tweede avondvullende cabaretprogramma op toer. Dit keer onder leiding van Janne Desmet en Minou Bosua, met coaching door Raf Walschaerts. In BROEDEN ben je getuige van een hilarische en ontroerende poging hun gezamenlijke verlatingsangst los te laten.

Over de voorstelling:
Lander wacht zijn grote liefde op na zes weken van haar gescheiden te zijn. In één oogopslag is duidelijk dat haar afwijzing definitief is. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man. En zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.
Over een relatie die stuk is en een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.
 

‘Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.’
Theaterkrant

'’Broeden’ is een heerlijk grappig baken vol troost en sappige zelfrelativering voor elk door de liefde vertrappeld hart.’ ‘Met de 'artistieke chemie' is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom.’
*** Knack

‘In hun spel laten van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen.’
*** NRC

Ontdek ook