The World From Above

Werner Roelandt

Een paar jaar geleden zat Werner Roelandt op de Preikestolen in Noorwegen en keek hij recht naar beneden naar wat er meer dan 600 meter onder hem te zien was. Het verticale beeld was fantastisch en totaal verschillend van het normale horizontale. 

Werner Roelandt
©Werner Roelandt

Datum

 • wo 09 november – vr 02 december 2022

Prijzen

 • gratis

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Het idee van "The World From Above" was geboren. Hij wilde het horizontale perspectief veranderen en naar de wereld kijken "van bovenaf".

Alle foto’s uit het kunstfotografieproject “The World From Above” zijn recht naar beneden genomen zonder gebruik te maken van een drone. Door tientallen afbeeldingen te combineren, heeft Werner een nieuwe fotografische realiteit gecreëerd waarin tijd en ruimte samenkomen. Deze nieuwe foto kan een plaats zijn waar, door het combineren van tientallen afbeeldingen, de minuten of uren die op die ene plaats zijn verstreken, tot één moment zijn teruggebracht. Maar het kan ook een nieuwe dimensie zijn, uitgaande van één afbeelding door deze afbeelding voortdurend te herhalen met andere objecten of mensen op diezelfde plaats.

In eerste instantie lijken de foto's erg realistisch, maar als je opnieuw kijkt, krijg je een surrealistisch gevoel.

“The World From Above” behaalde de tweede plaats bij de Budapest International Foto Awards en kreeg een bronzen medaille bij de Tokyo International Foto Awards.
Het kunstfotografieproject ontving ook een eervolle vermelding bij de International Photography Awards (Los Angeles) en de ND Awards (New York) en een nominatie voor de Fine Art Photography Awards (Londen) en de International Photography Grant (Londen).

De foto “Wet Street” behaalde de eerste plaats op een fotowedstrijd in Amsterdam en de foto “Rush Hour Down” behaalde een gouden medaille op het Trierenberg Fotocircuit in Wenen.

"You don't take a photograph, you make it." - Ansel Adams

Als ingenieur heeft Werner altijd al veel interesse gehad in het technische aspect van fotografie en het bewerken van de beelden achteraf. Photoshop geeft hem de mogelijkheid om juist dat beeld te creëren dat hij in gedachten heeft.

Naast zijn liefde voor fotografie is hij ook gepassioneerd door reizen. Het was dan ook zalig om op unieke plaatsen in de wereld aan “The World From Above” te kunnen werken: van zeeniveau tot op 3330 meter hoogte.

De tentoonstelling is open: 
maandag tot zaterdag: van 9 tot 20 uur
zondag: van 11 tot 15 uur
Niet te bezichtigen op 11 november,  van 25 november tot en met 28 november 

Niet geopend op feestdagen. 
Fotografiecircuit Vlaanderen

 

Ontdek ook

 • Expo

  Anne Scheers

  Oorlog in Scherpenheuvel

  wo 07 september – ma 03 oktober 2022
  GC de Zandloper
 • Expo
  FC: Sonia De Wit

  Don't dream it's over.

  Sonia De wit

  wo 05 oktober – zo 06 november 2022
  GC de Zandloper
 • Muziek

  Allez Chantez!

  Meezingavond

  do 06 oktober 2022, 20:00–22:00
  GC de Zandloper, Theaterzaal