Familiedag

Wemmel op Wereldreis

Verken de wereld met ons tijdens een spannend avontuur vol workshops, leuke animatie en uitdagende spelletjes! Ontdek samen met ons andere gewoontes en culturen van over de hele wereld.

Graag deze info in een andere taal?

Deze pagina is ook beschikbaar in: fr / de / en

Datum

Prijzen

  • Basisprijs: € 5,00
  • Gratis

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Doelgroep

Kinderen, Familie

LEES ONDERAAN HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Verwen je smaakpapillen met nieuwe recepten uit de wereldkeuken!

Dans op verschillende ritmes, ontdek nieuwe muziek en experimenteer met diverse instrumenten.

Of ben je eerder een kleine Picasso maar geen zin om te verven? Leef je dan eens uit met graffiti en klei!

En om je dag helemaal af te maken, kan je jezelf een metamorfose geven met een gedurfd nieuw kapsel tijdens onze familiedag. Laat je helemaal gaan en geniet van een dag vol plezier en ontdekkingen!

Kijken, voelen, luisteren maar zeker ook prutsen, zoeken en vinden.

Voor alle leeftijden is er iets te beleven! Laat jullie verwonderen door de wereldreis waar we allemaal van dromen. Het wordt een reis om nooit te vergeten, komen jullie mee?

De activiteiten vinden doorlopend plaats tussen 14u en 18u.

Wil je deze dag niet missen? Koop dan snel je tickets! Zowel ouders als kinderen kopen een ticket. Vanaf 5 jaar betaal je 5 euro. Is je kind jonger dan 5 jaar? Dan is het gratis. Leden van de Gezinsbond krijgen 1 euro korting op de prijs (reservatie enkel mogelijk via het onthaal).

Jullie kunnen ook ter plaatse nog inschrijven.

Rode Aarde (3+)

Een stukje klei voor de wereld waarvan we dromen... Iedereen die wil meespelen, boetseert uit gele, zwarte, witte en rode klei aan een wereld en een droomplek vol verrassingen.

Smaaksecuritydouchepoort

Wat mag er niet ontbreken in een luchthaven; inderdaad een securitypoort. En omdat Zandloper Airlines een zo coole luchthaven is, hebben wij er zelfs één waar je door een rookgordijn met een lekkere smaak kan lopen.

Body(p)art

Tijd voor een nieuw lichaam? Wij doen verbouwingen voor groot en klein, oud en jong. Wisselstukken en ideetjes genoeg! Begint jouw metamorfose aan je slangen-arm, wissel je om voor een panter-been of laat je liever je gezicht bewerken voor een monsterlijk machine-oog?

Mobiele Speelkamer

De Mobiele Speelkamer is een droomkamer op rolletjes voor groot en klein. Een plek waar je urenlang de tijd uit het oog verliest. Kom het zelf ontdekken !

Evenwichtsparcours (3+)

Balanceren over een parcours van maar liefst 20 meter. Zorg maar dat je stevig in je schoenen staat, want wij voorzien een straf evenwichtsparcours voor je! Armen uitgestrekt naast je of je voeten schuin: wat is jouw tactiek om overeind te blijven?

Graffiti (10+)

Duik in de wereld van kleuren en ongeschreven wetten tijdens onze workshop en creëer je eigen graffiti kunstwerk.

Djembé (6+)

Tijdens deze workshop experimenteren we samen met onze muzikale energie! We leren verschillende ritmes en ervaren de kracht die er schuilt in het samenspel.

Kookworkshop: springrolls maken (indien -6 jaar: begeleiding van een volwassene)

Ga mee op culinaire wereldreis door Azië! Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf lenterolletjes op tafel tovert. Smakelijk!

Afrobeat (6+)

Ga helemaal uit je dak met een up-tempo dans op energetische remix beats!

Maak je eigen eetbare boardingpass (3+) - 14u tot 16u

Hier kan je met allerhande lekkers een mooie boardingpas maken van “Zandloper Airlines” en deze nadien nog opeten ook.

Bouw een eclairvliegtuig (3+) - 16u tot 18u

Naast de boardingpass hebben we natuurlijk ook vliegtuigen nodig. Deze zullen we bouwen met eclairs als ruim, en met de nodige andere lekkere dingen zorgen we voor vleugels, ramen,…

Japanse Kalligrafie - vanaf 15.30u

Kalligrafie is een oude Oosterse kunstvorm die in Japan bekend staat als een beoefening van innerlijke ontspanning en rust. Met inkt en penseel zoeken we het samen uit!

Internationale gezelschapsspelletjes (5+)

Je kan de wereld ook ontdekken via gezelschapsspelletjes. Waarschijnlijk ken je ze nog niet allemaal, dit is het moment om nieuwe spelen te ontdekken!

Hair Wraps

Zin om met een nieuwe look naar huis te gaan? Laat dan je haar dan mooi invlechten!

Chill-out

Even nood aan een adempauze? Dat kan en wel in onze chill-out. Je vindt er zeker wat je zoekt om gewoon vrij te spelen of even uit te rusten.

Wereldbar

Dorst? Plof dan even neer in onze WereldBar en geniet van een lekker drankje. Kindjes krijgen een gratis pannenkoek!

Origami (12+, indien jonger: met begeleiding van een volwassene)

De gevouwen kraanvogel is intussen een internationaal symbool voor Japan en de origami-kunst geworden, maar hoe vouw je die juist en wat zijn de kleine geheimen van een goed resultaat ? Aan jou om het te ontdekken…

Kumihimo (12+, indien jonger: met begeleiding van een volwassene)

Deze Japanse vlechttechniek is onwaarschijnlijk eenvoudig, maar de mogelijkheden zijn oneindig. Voor je het weet heb je een prachtig eigen eindje touw dat je jasrits, sleutels of arm versiert.

Furoshiki (12+, indien jonger: met begeleiding van een volwassene)

Ken jij het al? Furoshiki is een eeuwenoude Japanse traditie die nu ook in Europa steeds bekender wordt. De Japanse inpakdoeken zijn vierkante doeken waarmee je op verschillende manieren iets kunt verpakken. Kom dit uitproberen!

Afrikaanse dans (6+)

Laat je meeslepen door de Afrikaanse ritmes. Je leert enkele basisbewegingen en we bouwen zo verder tot een volledige choreografie. De communicatie tussen de dansers en de muziek geven tonnen energie!

Initiatie Brazilian Jiu Jitsu (4+)

Ook altijd al willen rennen, springen, kruipen, hangen en slingeren zoals een echte Ninja? Dan is deze initiatie zeker iets voor jou!

Sessies om 14u15 - 15u15 - 16u15 - 17u15. Inschrijven is aan het onthaal van de familiedag. Maximum 20 deelnemers per sessie.

Senegalees en Marokkaans koken

Tijdens deze kookworkshops leer je andere gerechten en oorden kennen. We tonen je de kneepjes van het vak en bovendien kan je genieten van een overheerlijk Marokkaans of Senegalees gerecht!

Voor deze workshop moet je inschrijven. Dit kan aan het onthaal van de familiedag.

Ontdek ook