LupaGangGang & Base-12

Dubbelconcert jazz

Dit seizoen pakken we uit met een dubbelconcert jazz. Twee bands met een Wemmelse connectie, Base-12 en LũpḁGangGang, zorgen voor een unieke vibe in de Zandloper met hun geweldige sound.

Graag deze info in een andere taal?

Deze pagina is ook beschikbaar in: fr / de / en

Lupa Gang Gang Jazz
© Baudouin Willemart

Datum

Prijzen

 • Basisprijs: € 16,00
 • Jongerentarief (-21): € 10,00

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

We openen de avond met Base-12, een Brussels jazztrio van Wemmelaar Gilles Van Overbeke aka Max Wolly, pianist en bandleider. Zij brengen jazz en pop samen door nieuwe klankkleuren en interessante ritmes te gebruiken. Naar eigen zeggen zijn ze ‘a nice European modern jazz experience’.
Bezetting: Max Wolly (toetsen) – Ramon Van Merkenstein (bas) – Umberto Odone (drum)

Na de pauze staat LũpḁGangGang, met onder andere Wemmelaar Anton Robberechts op het podium, een formatie die kiest voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Fris, vernieuwend, ondeugend en met tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang.
Bezetting: Anton Robberechts (gitaar, stem) – Miel De Koninck (toetsen) – Lena Thijs (bas, stem) – Rob Swennen (drum)

LũpḁGangGang

LũpḁGangGang bracht in 2022 zijn derde ep Urban Detox uit. In maart 2023 kwamen ze met hun debuutalbum Dopamine Overdose. Voor zowel het album als de ep werkte de band samen met Nicolas Rombouts (Dez Mona). De band wil in zijn debuutalbum zijn brede waaier aan invloeden samenbrengen, en tegelijk ook voortbouwen aan een eigen LũpḁGangGang-sound. Invloeden zijn onder andere Kamaal Williams, The Breathing Effect, STUFF., Black Midi … Zowel de ep als het album kwamen uit bij Sdban Ultra (N.E.W.S Records) (STUFF., ECHT!, TaxiWars …).

De groepsleden leerden elkaar in 2017 kennen tijdens een jamsessie, terwijl ze alle vier nog op de schoolbanken vertoefden. Na een tijdje begon de band met het schrijven van eigen nummers. Na enkele singles kwam er in 2020 de debuut-ep Stalingrad. Deze ep werd een muzikale zoektocht naar een ‘middle ground’ voor deze vier uiteenlopende jonge wolven. Dankzij zijn rijke gamma aan muzikale invloeden slaagde de band erin om de afgelopen 3 jaar verschillende Belgische podia te trotseren. Van de Ancienne Belgique tot Flagey, Gent Jazz en de Handelsbeurs.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4BuiWlsljizUYmbMP8oYVK?si=UD6CRpy-SUiRcq-tJE723w

Base-12

De leden van Base-12 houden van jazz omdat het hen de mogelijkheid geeft om iets unieks te creëren in het moment: er gaat niets boven het ervaren van een liveoptreden, zowel op het podium als in het publiek. Terwijl je getuige bent van de liveact, wordt er op dat moment kunst gecreëerd.

In 2019 bracht Max Wolly zijn eerste album (Blue Sunbeam) uit met Otto Kint (contrabas), Oscar Georges (drums) en twee speciale gasten: Alain Pierre en Guillaume Vierset (gitaar). Ze proberen de pop- en jazzwereld te verzoenen met pakkende deuntjes, gemixt met enkele mooie jazzstandaarden. Voor het album namen ze een mooie versie van My Funny Valentine op.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5MOWrR7n1HZai91lqHYpKu?si=f3u5VSHXRmyevv1Z-gjguQ

Ontdek ook

 • Expo

  Fotografiecircuit - Glenn Vanderbeke

  Mighty Magnolia

  wo 04 september – ma 07 oktober 2024
  GC de Zandloper
 • Crea

  Ezelsoor

  Gratis boekenkaftdag voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar

  wo 04 september 2024, 14:00–18:00
  GC de Zandloper
 • Workshop

  Vitamine OK (6-12j)

  Woensdagnamiddag 18/09

  wo 18 september 2024, 14:00–16:00
  GC de Zandloper