Beeldende Kunst

2e en 3e kleuterklas

Jonge kinderen hebben van nature een sterk inbeeldings- en inlevingsvermogen en beschikken over een grote nieuwsgierigheid. Tijdens een begeleide tentoonstellingstocht worden kleuters geprikkeld via speelse doe-, kijk- en denkopdrachten. We kijken, starten een gesprek, spelen en zoeken naar invalshoeken die perfect aansluiten bij hun leefwereld en de kunstwerken. Vanzelfsprekend krijgen de kinderen ook de kans om zelf creatief aan de slag te gaan.

Datum

  • vr 20 oktober 2023 – zo 28 januari 2024

Prijzen

  • per leerling: € 6,00

Locatie

Doelgroep

kleuters

Expo met/door Tschabalala Self vr 20.10 tot zo 28.01

Tschabalala Self is een Amerikaanse kunstenares die in haar levensgrote schilderijen, beeldhouwwerken en performances niet alleen verf, maar ook andere onverwachte materialen op 101 verschillende manieren gebruikt. Je houding en de manier waarop je thuis of ergens anders zit, vertelt heel wat over jezelf.

Denk maar eens na: wie van jouw leerlingen heeft een wiebelkont, wanneer zit iemand zus, waarom zit hij of zij zo? De kunstenares onderzoekt en toont hoe een bepaalde houding op steeds een andere plaats een andere betekenis kan krijgen.

Test het, net als de kleurrijke figuren op de schilderijen van de kunstenares, met je leerlingen uit. Waar, op welke plek of bij wie voelen kleuters zich helemaal thuis? Herkennen ze op de schilderijen dezelfde dingen als bij hen thuis?

Mogelijke data

tussen 31.10 en 28.01.24
op di, wo, do: van 9u30 tot 11u30
op di, do: van 13u tot 15u
(bij beschikbaarheid docent)

Extra

max. 30 leerlingen per rondleiding

Volgens afspraak (geef voorkeurdata door bij inschrijving)

2 lesuren

Ontdek ook