Man Strikes Back l Post Uit Hessdalen

1ste, 2de en 3de leerjaar

Wat als de mens terug zijn plaats opeist in een door robots gedomineerde wereld? Vijf houten driehoeken vormen het ideale decor voor een elegant en ritmisch kaatsspel van een jongleur. Een muzikant pikt in op zijn ritme.

©Marus Zak

Datum

  • di 17 januari 2023, 10:30–11:15

Prijzen

  • € 6,00

Locatie

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Doelgroep

lagere school, 1e graad, 2e graad

Maar dan komen de objecten tot leven en doorbreken de routines. De bewegende piramides dagen de jongleur uit tot steeds nieuwe jongleerpatronen. De perfectie van zijn uitvoering wordt op de proef gesteld… Zo ontstaat een muzikale choreografie tussen mens en robot. Maar wie stuurt wie? Wie heeft wie nodig? Of gaat de dans gelijk op?

Vijf robots en één jongleur vormen de allesbehalve alledaagse artistieke crew van ‘Man Strikes Back’. Zij staan in voor een spannende, futuristische en muzikale performance die onze omgang met robots en artificiële intelligentie verzinnebeeldt.

"Wat begint als licht verteerbaar spierballengerol voor jong en oud, ontvouwt zich tot een entertainende én ontroerende multimediale timelapse van de strijd tussen mens en technologie. (…) verfrissend is Post uit Hessdalens performance “door mens en robot, voor mens en robot vanaf 6 jaar” absoluut."

Jacoba Waumans – UUR KULTUUR –

Creatie: Frederik Meulyzer, Ine Van Baelen en Stijn Grupping | Performance & live muziek: Frederik Meulyzer en Stijn Grupping l Choreografie: Ugo Dehaes | Robotica: Edwin Dertien, Gertjan Biasino, Nick van Lange, Teun van der Molen en Ugo Dehaes | Coproductie C-mine, MiramirO, Theater op de Markt en Tweetakt

Ontdek ook