Chiro Katoke & Flater

Ben je tussen 6 en 18 jaar? Weet je niet wat je moet doen tijdens die vele oersaaie zondagnamiddagen? Kom naar de Chiro! Elke zondagnamiddag komen wij samen van 14u30 tot 18u00 in de Raedemaekerlaan te Wemmel.

We spelen en we ravotten met onze talrijke (h)echte vrienden in verschillende leeftijdsgroepen. Onze leiding heeft elke zondag weer fijne spelletjes in petto. Sport & spel, we spelen muziek, we gaan op tocht in de natuur of we knutselen de meest maffe dingen. Creativiteit, fantasie en spel, garanderen een (h)echte, fijne en aangename vriendengroep. Ook jij kan dit meemaken. Elke zondag kan je bij ons aansluiten!

De verschillende leeftijdsgroepen

Je kan naar onze Chiro komen vanaf het jaar eerste leerjaar. Elke leeftijdscategorie heeft een andere afdeling, om de twee jaar ga je naar een nieuwe afdeling. Jongens en meisjes worden in onze Chiro niet gemengd. De jongste leden zijn de Pipo’s, daarna komt de Speelclub, dan de Rakwi’s, de Tito’s, de Keti’s en de oudste leden zijn Aspiranten. Elk jaar worden sommige groepen samengesmolten afhankelijk van het aantal leden en leiding. Dit jaar zijn er Pipo jongens en meisjes, Speelclub jongens en meisjes , Rakkers , Kwiks, Toppers, Tippers , Kerels, Tiptiens en Aspiranten (jongens en meisjes).

Inschrijving

Als je beslist hebt om je zoon of dochter in te schrijven, vragen we om een ledenfiche in te vullen. Hierop kunnen wij belangrijke administratieve en medische informatie terugvinden in noodsituaties. Naar de Chiro gaan, kost ook een beetje geld. Dit wordt gebruikt om uw kind te verzekeren, om nieuw spelmateriaal te kopen, om uitstappen te kunnen maken, om tenten te huren voor op kamp, om elke maand een boekje op te sturen met de komende activiteiten. (zie verder)

Het inschrijvingsgeld voor het eerste kind bedraagt jaarlijks 35 euro. Vanaf het tweede kind dient nog maar 25 euro betaald te worden. Dit bedrag mag gestort worden op rekeningnummer: BE80 7341 8829 3577, met vermelding van de naam en de groep van het kind.

il je je kind laten kennismaken met de Chiro? Dan betaal je uiteraard de eerste keren geen inschrijvingsgeld.

Wil je graag je kind inschrijven in de chiro ?
klik op de link hier onder ( Je krijgt geen bevestigingsmail )
https://docs.google.com/forms/d/1GbRRdtGio6Cz1l074OqWMu0rSEGRt1RKxlDZTcP...

Uniform

Alle leden behalve de Pipo’s worden verwacht om met een volledig uniform naar de Chiro te komen.
Een volledig jongensuniform bestaat uit een zwarte short, een bruin hemd met een gele das.
Een volledig meisjesuniform bestaat uit een beige rok of short en een rode T-shirt (van Chiro Wemmel of van de chiro zelf)
Je kan elke zondag voor of na de Chiro bij de leiding een uniform passen en zij gaan het voor jou halen in de Chirowinkel, de Banier. Als je graag zelf een kijkje neemt in deze winkel, vind je op deze site meer informatie: www.debanier.be.

Wij verkopen ook tweedehands uniformen aan de helft van de prijs. Heb je een hemd, rok, broek of T-shirt die te klein is of ben je er zelf naar op zoek? Vraag er gerust naar bij de leiding!

Drankje

Als je €0.50 meebrengt, kan je een limonade krijgen tijdens het vieruurtje.

'Effe Aandacht'

Dit is ons maandblad waarin al onze activiteiten te vinden zijn, ook belangrijke informatie vind je hierin terug. Als je een ledenfiche invult en je lidgeld betaalt, kan je via deze link ( https://forms.gle/8DUumQmsoxn9arxn8 ) een boekje aanvragen dat maandelijks naar je thuisadres wordt opgestuurd en weet je wat je kan verwachten van de volgende chiro-activiteit. De ‘Effe Aandacht’ is ook online te vinden op onze chirosite.

Kamp

In de zomervakantie gaan we tien dagen op Chirokamp, dat is het absolute hoogtepunt van ons Chirojaar! Wij gaan elk jaar op tentenkamp begin augustus.