Uit het centrum

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

31/10/22

Een heerlijke route langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Wemmel.

De muzikale geschiedenis van ons land is rijk en bijzonder. In iedere stad en gemeente vallen er schatten aan Belpop-verhalen te rapen, ook in Wemmel. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen.

De wandelroute is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). De twee hebben zich helemaal ingewerkt in het erfgoed van Wemmel. Zij zijn jouw gidsen. Ontdek de bijzondere verhalen van Nicole & Hugo, Johan Verminnen, The Wallace collection en zoveel meer.

Alles wat je nodig hebt, zijn je stapschoenen en een smartphone. Op 10 verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het routeplan is beschikbaar aan ons onthaal of je kan het hieronder downloaden.

De fiets- en wandelroute start aan de Zandloper.
Lengte: 6,03 km

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant
    Uit het centrum

    Het gereputeerde repetitiekot: Soundbakfestival presenteert lokale muziekhelden

    27/03/24

    De Soundbak? Dat is het gereputeerde repetitielokaal van de Zandloper. De bands die er kind aan huis zijn, kan je op zaterdag 27 april live komen ontdekken en bewonderen tijdens het Soundbakfestival. Iedereen welkom!

  • Gemeenschapskrant

    De bouwstenen van Wemmel: De Kam

    27/03/24

    De Kam in het centrum van Wemmel was zowel een brouwerij, een gerechtsgebouw als een restaurant.

  • Gemeenschapskrant

    Wat is er van de sport? Tafeltennisclub Hurricane

    27/03/24

    De Wemmelse tafeltennisclub Hurricane bestaat al meer dan 50 jaar en zit aan een recordaantal van bijna 150 leden. Zowel recreanten als competitiespelers kunnen er terecht om met veel effect een balletje over het net te slaan.