Uit het centrum

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

31/10/22

Een heerlijke route langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Wemmel.

De muzikale geschiedenis van ons land is rijk en bijzonder. In iedere stad en gemeente vallen er schatten aan Belpop-verhalen te rapen, ook in Wemmel. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen.

De wandelroute is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). De twee hebben zich helemaal ingewerkt in het erfgoed van Wemmel. Zij zijn jouw gidsen. Ontdek de bijzondere verhalen van Nicole & Hugo, Johan Verminnen, The Wallace collection en zoveel meer.

Alles wat je nodig hebt, zijn je stapschoenen en een smartphone. Op 10 verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het routeplan is beschikbaar aan ons onthaal of je kan het hieronder downloaden.

De fiets- en wandelroute start aan de Zandloper.
Lengte: 6,03 km

Meer nieuws

 • Uit het centrum

  Het nieuwe seizoen is in aantocht!

  23/05/23

  Met veel goesting zijn we aan de slag gegaan om opnieuw een buitengewoon en gevarieerd cultureel aanbod samen te stellen voor jou. Op zaterdag 10 juni start onze abonnementenverkoop.

 • Gemeenschapskrant
  Uit het centrum

  Randatlas slaat zijn tenten op in Wemmel

  08/05/23

  Heb je al gehoord van het project Randatlas? Drie jaar lang trekt De Kleine Expeditie vzw rond in de Rand, op zoek naar de verhalen van de mensen die hier vandaag wonen, leven en werken. Inwoners van Wemmel krijgen van 10 tot 14 mei de kans om hun verhalen te delen en andere inwoners te ontmoeten.

 • Uit het centrum

  Hoera, het nieuwe ticketsysteem is online!

  26/04/23

  We zijn overgeschakeld naar een nieuw systeem. Vanaf nu kan je weer zelf tickets bestellen!