Uit het centrum

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

31/10/22

Een heerlijke route langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Wemmel.

De muzikale geschiedenis van ons land is rijk en bijzonder. In iedere stad en gemeente vallen er schatten aan Belpop-verhalen te rapen, ook in Wemmel. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen.

De wandelroute is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). De twee hebben zich helemaal ingewerkt in het erfgoed van Wemmel. Zij zijn jouw gidsen. Ontdek de bijzondere verhalen van Nicole & Hugo, Johan Verminnen, The Wallace collection en zoveel meer.

Alles wat je nodig hebt, zijn je stapschoenen en een smartphone. Op 10 verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het routeplan is beschikbaar aan ons onthaal of je kan het hieronder downloaden.

De fiets- en wandelroute start aan de Zandloper.
Lengte: 6,03 km

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Lennert Van Belle

  16/11/22

  Wie gaat eten in de Cultuur Bar-Bar van de Zandloper of van cultuurcentrum Strombeek, maakt kennis met de lekkere en gevarieerde brasseriekeuken van chef-kok Lennert Van Belle. Hij doet ons een van zijn vele recepten cadeau.

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten - vervangingscontract

  15/11/22

  Ben of ken jij de deeltijdse (eind)redacteur gemeenschapskranten die we zoeken voor de periode januari 2023-juni 2023? Lees verder!

 • Gemeenschapskrant

  De Rand is een economische topregio

  04/11/22

  Wat betekent de Rand als economische regio? Veel, zo blijkt. Het is een productieve en welvarende regio, goed voor 8,7 % van de totale bruto toegevoegde waarde van het hele Vlaamse Gewest