Flantaart Brésilienne

Ingrediënten
- Bladerdeeg of kruimeldeeg voor een taartvorm
- 3 eieren
- 1/2 soeplepel maisbloem (niet hetzelfde als maizena)
- 1/2 liter melk
- 100 gram suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- een snuifje zout
- 3dl slagroom
- brésilliennenootjes (gesnipperde, geroosterde en gekarameliseerde hazelnoten)
Bereiding
- Rol het deeg uit in de bakvorm en prik enkele keren met een vork in het deeg om blaasvorming tijdens het bakken te voorkomen.
- Hou van de drie eieren één eiwit apart. Klop de maïsbloem onder de twee volledige eieren en het derde eigeel.
- Kook de melk met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. Meng de melk nadien bij de eieren.
- Klopt het apart gehouden eiwit tot schuim en meng dit bij de melk en de eieren tot een egaal beslag.
- Giet het beslag op het taartdeeg in de bakvorm en bak in de oven gedurende twintig minuten.