Flantaart Brésilienne

GK Madelein de Visscher
©Tine De Wilde

Ingrediënten

  • Bladerdeeg of kruimeldeeg voor een taartvorm
  • 3 eieren
  • 1/2 soeplepel maisbloem (niet hetzelfde als maizena)
  • 1/2 liter melk
  • 100 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • een snuifje zout
  • 3dl slagroom
  • brésilliennenootjes (gesnipperde, geroosterde en gekarameliseerde hazelnoten)

Bereiding

  • Rol het deeg uit in de bakvorm en prik enkele keren met een vork in het deeg om blaasvorming tijdens het bakken te voorkomen.
  • Hou van de drie eieren één eiwit apart. Klop de maïsbloem onder de twee volledige eieren en het derde eigeel.
  • Kook de melk met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. Meng de melk nadien bij de eieren.
  • Klopt het apart gehouden eiwit tot schuim en meng dit bij de melk en de eieren tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag op het taartdeeg in de bakvorm en bak in de oven gedurende twintig minuten.