Uit het centrum

Beleef familiemomentjes in de Zandloper

24/01/23

In het voorjaar hebben we een aantal leuke en creatieve familiemomenten gepland! Ben jij er ook bij?

Geniet van een heerlijk ontbijt gevolgd door een familiefilm. Je hebt de keuze tussen Shaun het schaap: het ruimteschaap (3+) en De bad guys (5+). Opgelet, voor het ontbijt kan je reserveren tot maandag 30 januari. 

Heb je eerder zin in een familievoorstelling? Dan ben je zaterdag 25 maart welkom bij Click (3+) van Sprookjes enzo, een interactieve circusvoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Op zondag 23 april komt Warmoes langs met hun familievoorstelling Zand. Een zonnige dag op het strand. Wat doe je? Zandkastelen bouwen of boekjes lezen? Wat als dat bouwen het lezen verstoort? Of stoort het lezen net het bouwen? Een beeldende voorstelling over bouwen en stukmaken.

Ben je nog op zoek naar een stage tijdens de krokusvakantie? Ook dan ben je aan het goede adres! Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen 3 dagen lang zich onderdompelen in streetart. We gaan aan de slag met spuitbussen, verfstiften, stencils en hout. De stage vindt plaats van maandag 20/02 tot en met woensdag 22/02. Dit alles onder begeleiding van Roncha, Eric voor de vrienden, streetartist en rapper uit Leuven.

Meer nieuws

 • Uit het centrum
  Het Zandloperteam

  Ook GC de Zandloper trekt het zich aan

  08/02/23

  We trekken niet alleen een extra dikke trui aan maar we blikken ook terug op onze renovatiewerken. Ondanks dat de werken wat langer geduurd hebben dan verwacht, zijn we blij om de impact te zien van de renovatiewerken.

 • Gemeenschapskrant

  Sopraan Noémie Schellens over La Serenata

  06/02/23

  In het zuiden van Italië is de traditie van La Serenata nog springlevend: met de gitaar de liefde en het leven bezingen onder het balkon van de aanstaande bruid. Sopraan Noémie Schellens, gitarist Maarten Vandenbemden en verteller-zanger Pieter Embrechts doen het op hun manier in de Sint-Servaaskerk.

 • Gemeenschapskrant

  De platenkast van: Gerre Debraekeleer

  06/02/23

  Weinig mensen kunnen zonder muzikale omkadering door het leven. Wat betekent muziek voor jou? Elke editie werpen we een blik op de platenkast (of de Spotify-playlist, zo je wil) van iemand met een bijzondere passie voor een genre, artiest of band, of voor muziek in het algemeen. Vandaag: Wemmelaar Gerre Debraekeleer (1990).