Gemeenschapskrant

De platenkast van Victoria Verbelen

07/11/23

Victoria Verbelen jaagt haar dromen na. Al sinds de kleuterklas droomt ze ervan om muziek te maken en deejay te worden. En daar lijkt ze flink in te slagen.

© Tine De Wilde

We spreken Victoria na een van de hoogtepunten van haar nog jonge leven: ze is net terug van een vakantie op Ibiza, ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. 'Toen ik vroeger als kleuter met mijn ouders naar Ibiza ging, hoorde ik de bassen uit de discotheken tot in het hotel en begon ik spontaan te dansen. Vanaf dan was het mijn droom om ook naar die discotheken te gaan. Maar je mag er pas binnen als je achttien bent ... Dus eens het zover was, ben ik opnieuw naar Ibiza gegaan.’ De reis stelde niet teleur. ‘Ik heb in de Ushuaia David Guetta, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike gezien, en hun gasten die in dezelfde stijl draaien, zoals B Jones, Öwnboss en Tom Staar. Ik heb er veel nieuwe nummers leren kennen die daar eerst uitkomen en pas later in de rest van Europa worden gedraaid.’

Muziek en computerwetenschappen

Dat ze tot haar achttiende moest wachten om de discotheken op Ibiza binnen te kunnen, betekent niet dat Victoria in de tussentijd stil is blijven zitten. ‘Al die jaren heb ik video’s bekeken, muziek bestudeerd en veel geleerd over mixen en nummers maken. Dat heeft me ook gemotiveerd om vanaf het derde leerjaar hier in Wemmel naar de muziekschool te gaan. Eerst om notenleer en dwarsfluit te leren, en daarna ook piano en muziektheorie. Nu studeer ik ook nog eens drummen, zang en deejayen. Dat laatste doe ik bij ‘Begin to DJ’, een organisatie van de vader van het opkomende deejaytalent Amber Broos, die al op de Main Stage van Tomorrowland heeft gespeeld.’

Intussen is Victoria ook begonnen aan haar studies computerwetenschappen aan de VUB. Dat ligt in de lijn van haar ambitie om ook zelf elektronische nummers en remixes te maken. ‘Ik ben daar al mee bezig, maar ik breng nog niets uit omdat ik alles perfect wil uitwerken. Het voelt ook veiliger als ik stap voor stap kan leren, en eerst alles aan mijn entourage kan laten horen. Maar het doel is producer en deejay te worden. Ik ben ook al twee jaar bezig met Mind Explosion – een experiment dat wil onderzoeken waartoe elektronische muziek en samples in staat zijn op emotioneel vlak. Want muziek zegt echt vaak meer dan woorden. Op mijn examen muziektheorie in de Academie heb ik het daarover gehad. Het was de eerste keer dat elektronische muziek op een examen aan bod kwam.’

Nooit opgeven

Victoria wil nog meegeven dat je nooit mag opgeven in het nastreven van je dromen – ook al zie je het soms even niet meer zitten na een tegenslag. ‘Leer stap voor stap een beetje bij, en niet te snel. Zeker op het moment dat je de basis leert. En probeer dan je eigen stijl te ontwikkelen, vertrekkend van wat jij goed vindt.’ En de muziek die Victoria zelf goed vindt? Behalve de al genoemde namen zijn dat nummers van artiesten zoals Anyma (Conscioussness) en Space 92 (The Door). Maar natuurlijk ook Charlotte de Witte (Doppler) en af en toe eens een klassieker zoals The Age of Love (van The Age of Love) of The house of House (van Cherry Moon Trax). Of retronummers waarvan feestnummers worden gemaakt, zoals Désenchantée van Mylène Farmer.

Favoriete artiesten

 • Anyma
 • Space 92
 • Charlotte de Witte
 • David Guetta
 • Tiësto
 • Dimitri Vegas & Like Mike

Tekst: Michael Bellon
Foto: © Tine De Wilde
Uit: zandloper november 2023

Meer nieuws

 • Laura Tesoro

  Tien jaar Laura Tesoro

  31/05/24

  Laura Tesoro staat tien jaar op de planken, en dat viert ze met een zomertour door Vlaanderen. Op vrijdag 7 juni houdt ze halt in de Zandloper. Verwacht een dynamische en energieke show. ‘Aan iedereen die komt kijken: vergeet niet om je dansschoenen aan te trekken! Je zal ze nodig hebben’, lacht ze.

 • Wat is er van de sport? Petanqueclub Wemmel

  27/05/24

  Velen associëren petanque met de geur van pastis op een zomers pleintje in Frankrijk. Maar de meer dan 270 competitiespelers en recreanten van PC Wemmel mikken het hele jaar door op de cochonnet.

 • De Platenkast: Erik Scheerlinck

  27/05/24

  Wemmelaar Erik ‘Enzo’ Scheerlinck is een muziekdier: hij kan geen dag zonder muziek en staat al jaren op de lokale podia. Onder meer als gitarist bij het Sibeljazz Combo en de Wemmelse coverband Scooby Snacks.