Gemeenschapskrant

Familiezaken: Blije gezichten

28/08/23

Hoe is het om een zaak te runnen met familieleden en ze op een gegeven moment aan zoon of dochter door te geven? Deze maand bezoeken we Kelly’s Hair & Beauty Place.

© Tine De Wilde

In de A. Verhasseltstraat baten moeder en dochter twee zaken uit onder één dak. Kelly’s Hair & Beauty Place is tegelijk het schoonheidssalon van Kelly Van Buggenhout en de kapperszaak van haar moeder Denise Callebaut (voorheen bekend als Kapsalon Denise).

Meerderjarig laten verklaren

Wie langsgaat bij Kelly’s Hair & Beauty Place kan zich letterlijk van top tot teen laten verzorgen en opmaken. Van een nieuw kapsel voor volwassenen en kinderen, over een onberispelijke bikinilijn tot een medische pedicure: het kan allemaal tijdens één bezoek, sinds dochter Kelly de kapperszaak van Denise (die intussen al 44 jaar bestaat) uitbreidde met een schoonheidssalon.

Moeder Denise begon in oktober 1979 met haar kapsalon – toen nog op de Rassel op de grens van Wemmel en Relegem, waarvan ze afkomstig is. ‘Ik was nog maar 19 jaar. Omdat je toen pas meerderjarig was op je 21e, moest ik nog met mijn ouders naar het vredegerecht om mij ‘meerderjarig’ te laten verklaren.’ Kapsalon Denise was nadien, van 1989 tot 1995, gevestigd aan de Steenweg op Merchtem, en intussen al 27 jaar in de Verhasseltstraat.

Bekende gezichten

Denise had geen familie in de branche, maar wilde toch dolgraag kapster worden. ‘Rond mijn elfde wilde ik dat al. Eerst mocht ik niet van mijn ouders, omdat het een zwaar beroep is. Ik heb twee jaar mijn broek versleten in de nonnenschool in Zellik. Nadien mocht ik dan toch starten aan de kappersopleiding aan het KTA Jette.’ De rest is geschiedenis. En na al die jaren kent Denise enorm veel mensen in Wemmel. ‘Reclame maken is eigenlijk niet meer nodig. Als we naar de jaarmarkt gaan, geraken we bijna niet vooruit omdat we voortdurend mensen tegenkomen die we kennen’, lacht Denise. Denise zou al op pensioen kunnen gaan. Maar ze doet haar job nog veel te graag en dankzij dochter Kelly is ook de opvolging verzekerd. Sinds 2018 draait zij mee in de kapperszaak. Ze bouwde ook haar eigen schoonheidssalon uit – in een mooi, apart kabinet vlak naast de kappersruimte.

Schoonheidsbehandelingen

Kelly is zowat opgegroeid in de kapperszaak en begon ooit aan een klein tafeltje de nagels van de klanten te verzorgen. ‘Mijn moeder heeft me nooit in een bepaalde richting gestuurd, ik wilde het zelf graag’, zegt Kelly. Ze ging drie jaar naar de kappersafdeling van Maria Assumpta, vier jaar naar KTA Dendermonde, en volgde daarna een opleiding medische pedicure en schoonheidsspecialiste. Met haar kennis van bedrijfsbeheer was ze klaar om een eigen bedrijf op te starten, maar de combinatie van schoonheidssalon met kapperszaak leek haar nog een beter idee. Kelly kapt de nieuwe generatie klanten in de kapperszaak en zorgt ervoor dat je hier nu ook terechtkan voor nagel- en gelaatsverzorging, pedicure en medische pedicure, epileren en maquilleren. Verschillende klanten komen zowel voor een schoonheidskuur als een kapbeurt. Trouwers kunnen zo van de kappersstoel via het schoonheidssalon recht naar de kerk en het gemeentehuis. ‘Schoonheidsbehandelingen zitten zeker in de lift’, zegt Kelly. ‘En ook huidverjongingsbehandelingen zijn populair.’

Kelly en Denise hebben veel trouwe klanten, die vaak al jarenlang langskomen. ‘Klanten zijn hier geen nummer. Een babbel doen hoort erbij. Voor sommigen is dat zelfs heel belangrijk. Maar wij hebben natuurlijk zwijgplicht’, lachen moeder en dochter.

Tekst: Michael Bellon
Foto: © Tine De Wilde
Uit: zandloper september 2023

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  The Starlings

  The Starlings tonen al hun kleuren

  26/09/23

  Tom Dice en Kato Callebaut zijn samen The Starlings, en houden tijdens hun Dream in full color-tour halt in de Zandloper. Wij hadden een fijn gesprek met zangeres Kato Callebaut, sinds 2021 ook de officiële wederhelft van Tom Dice.

 • Gemeenschapskrant

  Zandloperteam: Sanae Haddad

  26/09/23

  Het team van de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Veel Wemmelaars hebben hen al gezien, maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Deze keer is ‘toeleider’ Sanae Haddad (33) aan het woord.

 • Uit het centrum

  Na een lange periode van renovatie klaar voor een sprankelend nieuw seizoen!

  26/09/23

  Na een intensieve renovatieperiode is GC de Zandloper volledig vernieuwd en klaar om zijn deuren te openen voor een nieuw cultuurseizoen. Het enthousiaste Zandloperteam kijkt uit naar het verwelkomen van het publiek op onze voorstellingen of andere activiteiten. Starten doen we vrijdag met de film ‘Close’, in een theaterzaal die zowel visueel als functioneel compleet is getransformeerd.